5 brokastu ēdienu kombinācijas, kas veicina labu veselību

Uzturs 9.jūnijs 2022
 
unsplash.com
Dietologi izceļ, ka ēdot šo piecu gardo ēdienu kombinācijas, iespējams, paildzināt savu dzīves ilgumu. Uzziniet, ko būtu jāēd brokastīs, lai veicinātu labu veselību un kāpēc tieši šie ēdieni ir tik veselīgi!

pexels.com

1. Valrieksti + auzu pārslas

Auzu pārslas ir viena no labākajā brokastu izvēlēm. Tās ir satur beta-glikānu, kas veicina labu sirds veselību. Pievienojot putrai klāt valriekstus, tā kļūs vēl veselīgāka, norāda dietologi. Medicīnas eksperte Lorena Manakera min, ka pievienojot maltītēm klāt valriekstus, samazinās priekšlaicīgas nāves risks. "Dati, kas publicēti žurnālā "Nutrients", atklāja, ka palielinot valriekstu patēriņu ikdienā, par 9% samazinās priekšlaicīgas nāves risks."

pexels.com

2. Tunča salāti + pilngraudu krekeri

Var šķist, ka tunča salāti labāk piestāv pusdienām, taču tie var būt arī lielisks brokastu ēdiens. Eksperte Manakera izceļ, ka uzturā lietojot jūras veltes, par aptuveni 8% samazinās priekšlaicīgs nāves risks sievietēm. Notiesājot tunča salātus kopā ar pilngraudu krekeriem vai maizi, ķermenis saņem vērtīgo B vitamīnu un šķiedrvielas, kuras būtiski spēj uzlabot kopējo pašsajūtu/veselību.

unsplash.com

3. Olas + dārzeņi

Uztura speciāliste, rakstniece Liza Janga izceļ, ka olas ir izcils brokastu ēdiens. Viņa iesaka dienu sākt ar sātīgu un uzturvielām bagātu omleti. Lai paildzinātu dzīves ilgumu, Janga iesaka no rīta notiesāt omleti, kura sastāv no divām olām, 1/2 tases spinātiem, 1/2 tases tomātiem un pilngraudu maizi. Ir pierādīts, ka iekļaujot maltītē vismaz divas porcijas augļu vai dārzeņu, samazinās priekšlaicīgas nāves risks. Tieši tāpēc šāda dārzeņu omlete ir izcils veids, kā veselīgi iesākt dienu!

unsplash.com

4. Tēja + augļu salāti

Ja brokastīs vēlaties notiesāt kaut ko vieglu un saldu, mums ir ideja - tēja + augļu salāti. Uztura speciāliste Manakere skaidro, ka regulāra tējas dzeršana (vismaz trīs reizes nedēļā) ir cieši saistīta ar labu veselību, kā arī ilgāku dzīves ilgumu. Svarīgi tējai ir nepievienot klāt cukuru, norāda eksperte. Savukārt augļi ir izcils brokastu ēdiens, jo tie satur organismam vērtīgos vitamīnus, minerālvielas!

pexels.com

5. Jogurts + linsēklas

Daudziem cilvēkiem dienas pirmā ēdienreize asociējas ar brokastu pārslām un pienu/jogurtu. Tomēr tā nav pati veselīgākā ēdienu kombinācija, kuru būtu ieteicams ēst. Tai vietā eksperti iesaka brokastīs ēst jogurtu ar augļiem un linsēklām. Linsēklas ir ļoti veselīgs. Šīs mazās sēkliņas ir ļoti labs omega-3 taukskābju un šķiedrvielu avots, kas veicina labu sirds un asinsvadu veselību. Lai pagatavotu gardu un veselīgu brokastu ēdienu nepieciešams grieķu jogurts, maltas linsēklas, banāns, medus. Pievienojiet grieķu jogurtam vienu ēdamkaroti linsēklas, vienu vidēji lielu banānu un nedaudz medu, samaisiet kopā un brokastis gatavas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija