7 produkti, kurus eksperti neiesaka pirkt vasaras laikā lielveikalos

Uzturs 6.jūlijs 2022
 
pexels.com
Eksperti izceļ septiņus pārtikas produktus, kurus nekādā gadījumā nevajadzētu vasaras laikā iegādāties lielveikalos. Iemesls ir pavisam vienkāršs. Šie produkti satur ļoti daudz sāls, cukura vai vasaras laikā ir maciņam nedraudzīgi!

unsplash.com

1. Zupu sagataves jeb zupas burciņās, konservu bundžās

Zupu sagataves ir lieliskas brīžos, kad nav laika gatavot, bet gribas ēst. Tomēr eksperti iesaka šādas zupas iegādāties un ēst ziemā, nevis vasarā. Iemesls ir tāds, ka šīs zupas satur ļoti daudz nātrija. Produkti ar augstu nātrija daudzumu vasaras laikā var veicināt ūdens aizturi organismā - pietūkumu. Ja vēlaties baudīt gardu zupu (aukstu vai siltu), labāk to pagatavot pašiem!

unsplash.com

2. Žāvēti augļi

Žāvētie augļi ir īstas cukura "bumbas". Ziemas laikā, kad ir pieejams ierobežot daudzums svaigu augļu, žāvētos augļus var ēst. Tomēr vasaras laikā ir pieejami dažādi svaigi augļi un ogas. Tie saturēs mazāk cukura un noteikti būs daudz gardāki!

unsplash.com

3. Limonādes

Karstajās vasaras dienās ir patīkami veldzēt slāpes ar vēsu limonādi. Veikalos pieejams ļoti plašs klāsts ar dažādām limonādēm. Eksperti norāda, ka veikalos pieejamās limonādes satur ļoti daudz cukura un citus konservantus. Labāk pagatavojiet limonādi pats. Iesakām izmēģināt pavisam vienkāršu limonādes recepti no trim sastāvdaļām - cukura, ūdens un citrona sulas. Tā būs ne tikai garda, saturēs mazāk cukuru nekā veikala limonādes, bet būs arī maciņam draudzīgāka.

unsplash.com

4. Garšaugi

Lielveikalu dārzeņu stendos bieži vien pieejams plašs klāsts ar dažādiem garšaugiem, piemēram, baziliku, pētersīļiem, rozmarīniem u.c. Eksperti norāda, ka zaļumi ir ļoti veselīgi un tos vajag lietot uzturā, tomēr ieteicams tos neiegādāties lielveikalos. Kāpēc? Jo tie tur būs daudz dārgāki nekā, piemēram, tirgū. Kā arī šie zaļumi veikala stendā atrodas jau kādu laiciņu, tāpēc tie nebūs pirmā svaiguma.

unsplash.com

5. Sulas saldējums

Kas tveicīgās vasaras dienās var būt labāks par saldētas sulas saldējumu? Tie ir gardi un atsvaidzinoši. Veikalos šādi saldējumi var būt visai dārgi. Tāpēc eksperti iesaka veikt gudru ieguldījumu un iegādāties veikalā saldējuma veidni. Tādējādi varēsiet saldējumu gatavot pats. Tas ne tikai būs lētāk, jo pēc veidnes iegādes būs nepieciešams tikai augļu sulas, bet arī vienmēr varēsiet baudīt tieši tādu saldējumu, kādu sirds kāro.

unsplash.com

6. Marinētus gurķus

Dienām kļūstot arvien karstākām ļoti svarīgi ir regulāri dzert ūdeni, lai organisms nepiedzīvotu dehidrāciju. Tieši tāpēc eksperti iesaka tveicīgajās vasaras dienās nepirkt marinētus gurķus. Kā marinēti gurķi ir saistīti ar dehidrāciju? Šādā veidā pagatavoti gurķi satur ļoti daudz nātrija. Patērējot pārlieku daudz sāls, organisms piedzīvo dehidrāciju un nepieciešams vēl vairāk dzert ūdeni. Kā arī liels sāls pateriņš ir cieši saistīts ar paaugstinātu asinsspiedienu.

unsplash.com

7. Sagrieztus augļus jeb augļu salātus

Steidzīgajā ikdienas ritmā veikalos jau sagriezti augļi jeb augļu salāti var šķist ļoti vilinoši. Tomēr eksperti iesaka labāk neiegādāties šādu produktu. Lai gan šādi varam ietaupīt laiku un iegūt gardus augļus, tie būs vismaz trīsreiz dārgāki nekā, ja iegādāsieties veselus augļus un paši sagriezīsiet. Kā arī nav zināms, cik ilgi šādi augļi ir stāvējuši. Jo ilgāk tie stāv sagriezti, jo vairāk mainās to kvalitāte un garša.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija