6 veselīgi pārtikas produkti ar augstu tauku saturu

Uzturs 7.jūlijs 2022
 
pexels.com
Lai arī var šķist, ka produkti ar augstu tauku saturu var būt kaitīgi, tā patiesībā nav. Protams, atsevišķi šādi produkti nesliedz labumu veselībai, tomēr ir daļa pārtikas produktu, kuri ir ļoti veselīgi. Uzziniet, kuri ir veselīgākie produkti ar augstu tauku saturu.

pexels.com

1. Avokado

Avokado ir ļoti bagāts ar nepiesātinātajā taukskābēm. Šis auglis satur vairāk tauku nekā lielākā daļa dzīvnieku izcelsmes produktu, aptuveni 80%. Par spīti lielajam tauku daudzumam, avokado ir ļoti veselīgs.

Avokado ir viens no labākajiem kālija avotiem uzturā. Kā arī tas satur daudz vērtīgo antioksidantu. Tas ir arī lielisks šķiedrvielu avots, kas veicina labu gremošanas trakta darbību, sirds veselību un palīdz kontrolēt svaru.

pexels.com

2. Siers

Siers ir pārsteidzoši bagāts ar dažādām organismam vērtīgām uzturvielām. Tas ir lielisks kalcija, B12 vitamīna, fosfora un selēna avots. Tas ir bagāts arī ar olbaltumvielām. Aptuveni 28 grami siera satur 6 gramus proteīna, gandrīz tikpat daudz kā glāze piena.

pexels.com

3. Tumšā šokolāde

Tumšā šokolāde ir ļoti gards un barojošs našķis. Šī šokolāde satur ļoti daudz tauku. Tomēr par spīti tam, tai piemīt daudz veselībai vērtīgu īpašību. Tumšā šokolāde ir labs šķiedrvielu, dzelzs, magnija avots. Tā ir piesātināta arī ar dažādiem antioksidantiem. Eksperti norāda, ja vēlaties uzturā lietot tumšo šokolādi, tad svarīgi ir pievērst uzmanību tās saturam. Šokolādei ir jāsatur vismaz 70% kakao. Ja ēdīsiet "vājāku" šokolādi, tā saturēs vairāk cukura un mazāk vērtīgo barības vielu.

pexels.com

4. Olas

Ilgi valdīja mīts, ka olu dzeltenumi ir neveselīgi, jo tie satur daudz tauku un holesterīna. Tomēr jaunākie pētījumi liecina, ka olu dzeltenumos esošais holesterīns negatīvi neietekmē mūsu holesterīna līmeni asinīs.

Turklāt olas ir ļoti bagātas ar dažādiem vitamīniem un minerālvielām. Olas ir arī labs produkts, kur ēst, ja vēlaties zaudēt svaru. Tās satur daudz olbaltumvielu, kuras palīdz saglabāt sāta sajūtu.

pexels.com

5. Treknas zivis

Treknās zivis ir viens no vislabākajiem olbaltumvielu avotiem. Lai arī tās ir bagātas ar taukiem, tie ir veselīgie tauki. Pateicoties zivīs esošajiem taukiem, tās nodrošina organismu ar vērtīgajām omega-3 taukskābēm, minerālvielām un vitamīniem.

Pētījumi liecina, ka regulāra treknu zivju lietošana var uzlabot kognitīvās funkcijas, palīdz regulēt cukura līmeni asinīs un samazināt sirds slimību risku. Uztura speciālisti iesaka savā ikdienas ēdienkartē iekļaut tādas zivis kā lasi, foreli, skumbriju, sardīnes un siļķi.

pexels.com

6. Rieksti

Rieksti ir neticami veselīgi. Tajos ir daudz veselīgo tauku un šķiedrvielu, un tie ir labs augu izcelsmes olbaltumvielu avots. Rieksti satur arī E vitamīnu un ir bagāti ar magniju.

Pētījumi liecina, ka cilvēkiem, kas uzturā lieto riekstus, pastāv mazāks risks iegūt dažādas veselības problēmas, piemēram, sirds slimības, 2. tipa cukura diabētu, aptaukošanos.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija