4 produkti, kurus uztura speciālisti neiesaka lietot uzturā

Uzturs 15.jūlijs 2022
 
pexels.com
Uztura speciālisti nosauc četrus pārtikas produktus, kuri ir pārāk neveselīgi, lai tos lietotu uzturā.

pexels.com

1. Zemesriekstu sviests ar samazinātu tauku saturu

Zemesriekstu sviests ir lieliska uzkoda, ko izvēlēties, lai palielinātu olbaltumvielu un veselīgu tauku patēriņu. Tomēr uztura speciāliste Kortinija D' Andželo izceļ, ka zemesriekstu sviests ar samazinātu tauku saturu nav tā labākā izvēle. Viņa norāda, ka produktu ražotāji, samazinot tauku saturu sviestā, tam pievieno klāt citas sastāvdaļas, kuras nemaz nav veselīgas. Visbiežāk šādos produktos ir lielāks pievienotā cukura vai kukurūzas sīrupa daudzums.

pexels.com

2. Saldās brokastu pārslas

Daudzi cilvēki brokastīs ēd saldās brokastu pārslas ar pienu vai jogurtu. Tas ir ļoti gards un ātri pagatavojams ēdiens. Tomēr uztura speciāliste norāda, ka šādas brokastu pārslas satur pārlieku daudz cukura. Liels cukura patēriņš (īpaši no rītiem) var palielināt aptaukošanās, sirds slimību, 2. tipa cukura diabēta un citu hronisko slimību risku.

pexels.com

3. Kartupeļu čipsi

Ja mums kārojas kaut kas sāļš, tad visbiežāk roka stiepjas pēc gardas kartupeļu čipsu paciņas. Tomēr ikreiz, kad kārojas kaut kas sāļš, nevajadzētu izvēlēties kartupeļu čipsus. Šī ir kalorijām bagāta uzkoda. Aptuveni 30 grami kartupeļu čipsu satur 152 kalorijas un 10 gramus tauku. Līdz ar to, apēdot pāris saujiņas čipsu, mēs uzņemam vismaz 500 kalorijas. Tas ir ļoti daudz, tāpēc čipsus ieteicams ēst vien ļoti retos gadījumos.

pexels.com

4. Fritēti ēdieni

Uztura speciāliste brīdina, fritēšana ir viena no neveselīgākajām ēdienu pagatavošanas metodēm. Šādi pagatavot ēdienus ieteicams vien retu reizi. Fritētie pārtikas produkti satur ļoti daudz tauku, kaloriju un sāls. Fritētie ēdieni satur arī transtaukus, kuri var paaugstināt "sliktā" holesterīna līmeni. "Sliktais" holesterīns laika gaitā var vecināt sirds slimības.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija