7 iemesli, kāpēc katru dienu vajadzētu ēst tomātus

Uzturs 18.jūlijs 2022
 
pexels.com
Vieni no vasaras populārākajiem dārzeņiem viennozīmīgi ir tomāti! Tie ir ne tikai ļoti gardi, bet arī veselīgi. Uzziniet, kādu labumu mūsu veselībai var sniegt šis sulīgais dārzenis!

pexels.com

1. Labi ādai

Pētījumā pierādīts, ka tomātu ēšana atstāj pozitīvu ietekmi uz mūsu ādu. Izrādās, ka tomāti spēj aizsargāt ādu pret kaitīgajiem UV stariem un samazināt saules apdegumu risku. Tas ir pateicoties tomātos esošajai augstajai karotinoīdu koncentrācijai. Svarīgi ir atcerēties, ka dodoties ārpus mājas, obligāti ir nepieciešams lietot saules aizsargkrēmu, tikai tomātu ēšana vien nepasargās ādu no kaitīgās saules!

pexels.com

2. Labi sirdij

Tomāti satur antioksidantu likopēnu. Likopēns palīdz aizsargāt ķermeņa šūnas no oksidēšanās. Atsevišķi pētījumi liecina, ka cilvēkiem, kuri ikdienā lieto produktus ar augtu likopēna saturu, ir mazāks risks saslimst ar sirds slimībām, diabētu un insultu. Likopēns var arī samazināt “sliktā” holesterīna līmeni, kā arī regulēt asinsspiedienu.

pexels.com

3. Labi redzei

Tomāti satur arī luteīnu un beta karotīnu, šīs uzturvielas ir labvēlīgas mūsu acīm. Pētījumos pierādīts, ka luteīns un beta karotīns palīdz acis aizsargāt no dažādām slimībām, piemēram, kataraktas.

pexels.com

4. Stipriem kauliem

Tomātos esošais K vitamīns un kalcijs veicinās labu kaulu veselību. Šis sulīgais dārzenis ne tikai spēj stiprināt kaulus, bet arī var palīdzēt atjaunoties kaulu audiem.

pexels.com

5. Uzlabo garastāvokli

Liela daļa dārzeņu, tostarp tomāti, ir bagāti ar dažādām vērtīgām minerālvielā, piemēram, varu, cinku un mangānu. Šīs trīs minerālvielas spēj pozitīvi ietekmēt smadzeņu darību, kā rezultātā uzlabosies garastāvoklis. Ja jūtaties noguris vai neapmierināts, ēdiet tomātus!

pexels.com

6. Veselīgiem matiem

Pētījumos pierādīts, ja dienas laikā apēdīsiet četrus līdz piecus tomātus, jūsu mati kļūs daudz veselīgāki. Tomāti ir labs A vitamīna avots. Šis vitamīns var matus padarīt veselīgus - stiprus un spīdīgus.

pexels.com

7. Vieglāk zaudēsiet svaru

Ja vēlaties zaudēt liekos kilogramus, tad tomāti būs īstā lieta, ko ēst. Šis dārzenis satur ļoti maz ogļhidrātu, kas ir būtiski svarīgi cilvēkiem, kuri cenšas zaudēt svaru. Tajā pašā laikā tomāti ir labs šķiedrvielu avots. Šķiedrvielas palīdz just sāta sajūtu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija