7 neveselīgi ēdieni, kas patiesībā var sniegt labumu veselībai

Uzturs 25.jūlijs 2022
 
pexels.com
Izrādās, ka ēdieni, kurus mēdzam uzskatīt par neveselīgiem, atsevišķos gadījumos var sniegt arī labumu veselībai. Eksperti norāda, ka nevajadzētu aizrauties ar pārmērīgu neveselīgu ēdienu ēšanu, bet mērenās robežās to drīkst. "Bright Side" nosauc septiņus neveselīgus ēdienus, kuriem piemīt veselības veicinošas īpašības!

pexels.com

1. Pica

Pica nav iedomājama bez tomātu mērces. Tieši šai mērcei piemīt veselību veicinošas īpašības, jo tās saturā ir tomāti. Tomātu mērce satur likopēnu - spēcīgu antioksidantu, kas veicina labu sirds veselību. Izrādās, ka arī picas pamatne jeb mīkla satur antioksidantus. Tas ir pateicoties tajā esošajam raugam.

pexels.com

2. Kartupeļi frī

Gardie un tajā pašā laikā neveselīgie kartupeļi frī, jo tie satur daudz tauku, arī var sniegt minimālu labumu veselībai. Šādi iespējams uzņemt olbaltumvielas. Kā arī tie veicina barības vielu uzsūkšanos organismā. Atsevišķos pētījumos pierādīts, ka kartupeļi frī palīdz novērst muskuļu krampjus.

pexels.com

3. Virtuļi

Virtuļi ir veselīgāki par cita veida smalkmaizītēm. Tajos ir teju uz pusi mazāk kaloriju un cukura. Pateicoties virtuļu pildījumam, kas bieži vien satur augļus, tie var organismam sniegt C vitamīnu un cinku.

pexels.com

4. Popkorns

Popkorns ir lieliska alternatīva čipsiem, jo tas satur mazāk kaloriju un ir ne tikai garšīgs, bet arī sātīgs. Šis našķis ir šķiedrvielām bagāts, tāpēc varat, iespējams, samazināt aizcietējuma riskus. Kā arī, ēdot popkornu, pastāv iespēja samazināt holesterīna līmeni.

pexels.com

5. Hamburgeri

Hamburgeri, kuru pagatavošanā izmantota sarkanā gaļa, ir labs dzelzs avots. Liesas sarkanās gaļas izmantošana var palīdzēt novērst nervu spriedzi un uzlabot imūnsistēmu. Šādi hamburgeri satur arī vērtīgo B-12 vitamīnu.

pexels.com

6. Cepumi

Ēdot pilngraudu cepumus, varam veicināt labu gremošanas trakta darbību, jo šāda veida cepumi būs šķiedrvielām bagāti. Pilngraudu cepumi, kuri saturēs žāvētos augļus, būs arī labs dzelzs un kālija avots. Savukārt, papildinot cepumus ar čia sēklām, uzņemsiet vērtīgās omega-3 taukskābes.

pexels.com

7. Hotdogi

Liellopu gaļas hotdogi var jūsu organismu nodrošināt ar aptuveni 4% no dienā ieteicamā dzelzs daudzuma. Šī neveselīgā uzkoda satur arī olbaltumvielas, kas ir būtiski svarīgas labai veselībai, muskuļiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija