5 veselīgākās govs piena alternatīvas

Uzturs 2.augusts 2022
 
pexels.com
Veikalos pieejams plašs klāsts ar dažādiem augu "pieniem" jeb dzērieniem, kurus izmantot govs piena vietā. Bet, kuri no šiem dzērieniem ir veselīgākie?

unsplash.com

1. Kaņepju "piens"

Kaņepju "pienu" gatavo samaļot izmērcētas kaņepju sēklas. Šīs sēklas satur daudz olbaltumvielu un omega-3, omega-6 nepiesātināto tauku. Kaņepju "piens" principā nesatur ogļhidrātus, taču atsevišķi "piena" ražotāji mēdz dzērienam pievienot klāt saldinātājus, kas palielina tajā esošo ogļhidrātu daudzumu. Šis dzēriens, salīdzinot ar citiem augu "pieniem", satur visvairāk veselīgo tauku.

Aptuveni 240 mililitri (ml) kaņepju "piena" satur 60 kalorijas, 3 gramus (g) olbaltumvielu, 5 g tauku, 0 g ogļhidrātu.

pexels.com

2. Auzu "piens"

Auzu "piens" veselībai nesniedz tādu pašu labumu, kā, piemēram, auzu pārslu putra, tomēr tas tāpat ir ļoti barojošs. Šis ir viens no ogļhidrātiem bagātākajiem augu dzērieniem. Dzerot auzu "pienu", jūs uzņemat šķīstošās šķiedrvielas, kas palīdz ilgāk saglabāt sāta sajūtu, kā arī stabilizē cukura līmeni asinīs. Turklāt auzu "pienā" esošās šķīstošās šķiedrvielas var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni.

Aptuveni 240 ml auzu "piena" satur 120 kalorijas, 3 g olbaltumvielu, 16 g ogļhidrātu, 5 g tauku, 2 g šķiedrvielu.

unsplash.com

3. Mandeļu "piens"

Mandeļu "piens" ir viens no populārākajiem augu dzērieniem. Nesaldināts mandeļu piens satur maz kaloriju un daudz mazāk ogļhidrātu nekā govs piens. Līdz ar to šī ir lieliska govs piena alternatīva, ja vēlaties zaudēt lieko svaru. Mandeļu piens ir labs E vitamīna avots, taču tas uzturvielu ziņā ir mazvērtīgs.

Aptuveni 240 ml mandeļu "piena" satur 41 kaloriju, 1 g olbaltumvielu, 2 g ogļhidrātu, 3 g tauku.

unsplash.com

4. Kokosriekstu "piens"

Šis "piens" var saturēt vēl mazāk olbaltumvielu nekā mandeļu dzēriens, taču daudzi zīmoli šo dzērienu bagātina ar noteiktām uzturvielām, lai tas kļūt vērtīgāks. Kokosriekstu "piens" veicina labu sirds veselību, augstu labā holesterīna līmeni.

Aptuveni 240 ml kokosriekstu "piena" satur 46 kalorijas, 0 g olbaltumvielu, 1 g ogļhidrātu, 4 g tauku.

pexels.com

5. Sojas "piens"

Uzturvielu ziņā sojas "piens" ir vislīdzīgākais govs pienam. Sojas "piens" ir labs dzēriens, kuru lietot, ja izvairaties no govs piena produktiem, bet tajā pašā laikā vēlaties lietot dzērienu, kura sastāvā ir liels obaltumvielu daudzums. Regulāri lietojot sojas "pienu" var uzlaboties holesterīna un asisspiediena līmenis.

Aptuveni 240 ml sojas "piena" satur 105 kalorijas, 6 g olbaltumvielu, 12 g ogļhidrātu, 4 g tauku.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija