5 pārsteidzoši fakti par galetēm

Uzturs 5.augusts 2022
 
pexels.com
Daudzi cilvēki maizi aizstāj ar galetēm, jo uzskata, ka tās ir veselīgākās, figurai draudzīgākas. Bet vai tā patiešam ir? Dietologi izceļ piecas lietas, kas notiek ar mūsu ķermeni, ja uzturā lietojam galetes!

pexels.com

1. Paaugstinās cukura līmenis asinīs

Ļoti bieži galetēm tiek pievienots klāt cukurs, lai tās būtu garšīgākās. Tas, protams, negatīvi ietekmē cukura līmeni asinīs, tas strauji paaugstinās. Svarīgi izvēlēties tādas galetes, kuru sastāvā nav pievienots cukurus vai citi mākslīgie saldinātāji.

pexels.com

2. Veicina aizcietējumus

Pilngraudu galetēs ir sastopamas šķiedrvielas, taču pārējās galetēs to daudzums ir ļoti niecīgs. Ja ēdīsiet šādas galetes, kuru sastāvā tikpat kā nav šķiedrvielu un ikdienā neēdīsiet augļus, dārzeņus, pupiņas, iespējams, ka jums nāksies saskarties ar aizcietējumiem.

pexels.com

3. Labai sirds veselībai

Ja ēdīsiet pilngraudu galetes, jūs varat atstāt pozitīvu iespaidu uz savu sirds veselību. Pilngraudu galetes var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni. Pētījumi liecina, ka ēdot pilngraudu rīsu galetes, varat samazināt sliktā holesterīna un triglicerīdu līmeni, vienlaikus paaugstinot organismam labvēlīgo holesterīna līmeni.

pexels.com

4. Varat zaudēt svaru

Lai zaudētu lieko svaru, uztura speciālisti iesaka maizes vietā izvēlēties pilgraudu rīsu galetes. Tās satur mazāk kaloriju. Viena pilngraudu rīsu galete satur aptuveni 35 kalorijas, viena maizes šķēle - 120 kalorijas.

pexels.com

5. Varat arī pieņemties svarā

Lai arī iepriekšējā punktā norādījām, ka uztura speciālisti iesaka maizes vietā izvēlēties galetes, jo tādējādi varat samazināt uzņemto kaloriju daudzumu, kā rezultātā arī svaru, taču šis ēdiens var radīt arī pretēju efektu. Jūs varat pieņemties svarā! Galetes ir ļoti "viegls" ēdiens, tāpēc varat tās apēst vairāk nekā vajadzētu, jo nejutīsiet tik ātri sāta sajūtu. Šis nav bezkaloriju produkts, tāpēc katra lieki apēstā galete var veicināt svara pieaugumu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija