7 pazīmes, kas liecina par neveselīgām "attiecībām" ar ēdienu

Uzturs 11.augusts 2022
 
unsplash.com
Dietoloģe Sondra Kronberga izceļ septiņas pazīmes, kas var liecināt, ka jums ir neveselīgas "attiecības" ar ēdienu.

unsplash.com

1. Nemitīgi domājat par ēdienu

Ja jūs visu laiku domājat par ēdienu, kad esat paēdis, tas liecina par to, ka jums ir neveselīgas "attiecības" ar pārtiku. Jums nevajadzētu domāt par ēdienu visu laiku. Speciāliste norāda, ja nespējat kliedēt domas par ēdienu, tas var liecināt par to, ka jums ir atsevišķu barības vielu deficīts, tāpēc ikdienā svarīgi ir ieturēt sabalansētas maltītes.

unsplash.com

2. Jūs esat neelastīgs attiecībā uz pārtiku

Jūs labāk paliekat izsalcis, nevis ēdat ko tādu, ko parasti nelietojat uzturā. Tas visbiežāk notiek ēdot ārpus mājas. Piemēram, ja restorānā nav pieejams beztauku jogurts, jūs labāk dosieties prom un paliksiet izsalcis, nevis apēdīsiet maltīti, kurai pievienots jogurts ar nelielu tauku daudzumu.

unsplash.com

3. Izjūtas vainas apziņu

Ja pēc maltītes notiesāšanas jūs uzreiz jūtaties vainīgs par apēsto un cenšaties nekavējoties sadedzināt uzņemtās kalorijas, tas liecina par neveselīgām "attiecībām" ar pārtiku. Nespējot sadedzināt uzņemtās kalorijas, jūs izjūtat dusmas.

unsplash.com

4. Nīstat sevi

Ja pēc maltītes notiesāšanas vai, piemēram, našķu apēšanas sevi nīstat vairākas dienas, tas nav labi. Ēdiens nav ienaidnieks. Ja sanācis apēst kaut ko neveselīgu, sevi nav jāienīst. Tā tikai sabojāsiet garastāvokli.

unsplash.com

5. Sodat sevi par "neatļauta" ēdiena apēšanu

Ja jūs mēdzat sodīt sevi par to, ka esat apēdis kaut ko tādu, ko "nevajadzētu", tas tiešā veidā norāda, ka jums ir neveselīgas "attiecības" ar ēdienu. Nav nekas nosodāms vai apkaunojošs, ja, piemēra, pusdienās apēdāt picu. Vakariņās notiesājiet salātus un viss būs "līdzsvarā". Bet sevis sodīšana, piemēram, neēšana nav labākais risinājums.

unsplash.com

6. Izslēdzat no uztura vairākas pārtikas grupas

Šis punkts neattiecas uz tiem cilvēkiem, kuriem, piemēram, ir alerģijas, kā rezultātā viņi nevar ēst atsevišķus produktus. Bet, ja esat pilnībā vesels cilvēks un izslēdzat no uztura, piemēram, ogļhidrātus vai taukus, tas nav nekas labs. Tā jūs organismam atņemtat iespēju uzņemt tam nepieciešamās uzturvielas, vitamīnus, minerālvielas. Galu galā veselīga uztura pamatā ir līdzsvars, nevis ekstrēmisms.

unsplash.com

7. Ēdat tādus produktus, kurus nevajadzētu

Šis punkts attiecas uz tiem cilvēkiem, kuriem ir kādas alerģijas, piemēram, laktozes nepanesamība, un viņi tāpat ēd šos produktus. Ja zināt, ka piena produktu ēšana izraisa sāpes vēderā, bet tik un tā notiesājat puslitru saldējuma, jūsu rīcība var radīt nepatīkamas sekas, veselības problēmas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija