4 produkti, kurus no uztura izslēguši pasaules ilgdzīvotāji

Uzturs 29.novembris 2022
 
pexels.com
Vai esat kādreiz domājuši, kā cilvēki spēj nodzīvot līdz 100 gadu vecumam? Tas var šķist neiespējami, jo mūsdienās arvien vairāk cilvēku sirgst ar nopietnām veselības kaitēm, kas būtiski samazina to dzīves ilgumu. Tajā paša laikā ir pietiekami daudz cilvēku, kas nodzīvo garu mūžu. Tiek izcelti pieci pasaules reģioni jeb tā dēvētā zilā zona, kur mīt vislielākais skaits cilvēku, kas nodzīvo līdz 100 gadu vecumam. Tā ir Sardīnija (Itālija), Okinava (Japāna), Loma Linda (Kalifornija), Ikarija (Grieķija) un Nikoija (Kostarika). Uzziniet no kādiem produktiem ikdienā atteikušies pasaules ilgdzīvotāji, lai varētu dzīvot garu mūžu!

pexels.com

1. Ātrā ēdināšana jeb fast food

Regulāri patērējot uzturā ātrās ēdināšanas iestāžu piedāvātos ēdienus mēs kaitējam savai veselībai. Bieži ēdot šādu pārtiku paaugstinās asinspiediens, holesterīna līmenis asinīs, pastāv aptaukošanās iespēja, pielinās sirds slimību risks. Līdz ar to pasaules ilgdzīvotāji izvairās no šāda uztura, jo tam ir tikai viens pluss (tas ir gards ēdiens), bet tajā pašā laikā ļoti daudz mīnusu.

pexels.com

2. Konditorejas izstrādājumi un saldumi

Zilajā zonā dzīvojošie cilvēki ierobežo pārstrādāto produktu patēriņu. Pārstrādātie pārtikas produkti satur lielu sāls, cukura un konservantu daudzumu. Arī konditorejas izstrādājumi un saldumi pieder pie pārstrādāto pārtikas produktu grupas.

pexels.com

3. Desas un citi gaļas izstrādājumi

Zinātnieki izpētījuši, ka zilajā zonā dzīvojošie cilvēki uzturā reti lieto gaļu, īpaši gaļas izstrādājumus. Šādi gaļas produkti satur daudz nātrija un citus konservantus, kas ilgtermiņā nav labi veselībai. Viņi uzturā lielākoties iekļauj tieši sarkano gaļu.

pexels.com

4. Gāzētie, saldinātie dzērieni

Pasaules ilgdzīvotāji izvairās ne tikai no cukura un konservantiem ēdienos, bet arī dzērienos. Zilajā zonā dzīvojošie cilvēki ļoti reti, vai vispār nemaz nelieto gāzētos, saldinātos dzērienus. Šāda tipa dzērieni ir ļoti bagāti ar cukuru un kā zināms, tad cukurs nav labs veselībai. Regulāra šādu dzērienu lietošana ir saistīta ar sirds slimību riska un 2. tipa diabēta riska palielināšanos, lielāku svara pieaugumu un palielinātu apetīti, kā arī īsāku dzīves ilgumu.



Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija