5 lietas, kas notiek ar veselību, ja ēdam par daudz makaronus

Uzturs 13.decembris 2022
 
pexels.com
Makaroni ir ļoti pateicīgs produkts, kuru ēst brīžos, kad nav daudz laika gatavošanai. Kā arī makaroni ļoti labi sader arī ar citiem pārtikas produktiem, tie nav dārgi un viegli izmantojami. Tomēr pārlieku bieža makaronu ēšana var atstāt negatīvu iespaidu uz veselību!

pexels.com

1. Palielinās diabēta risks

Diabēta attīstības risku ietekmē daudz un dažādi faktori, tai skaitā ģenētika, dzīvesveids. Atsevišķos pētījumos pierādīts, patērējot bieži un daudz produktus ar augstu ogļhidrātu daudzumu, paaugstinās diabēta attīstības risks. Makaroni satur pietiekami lielu daudzumu ogļhidrātu. Bieži ēdot lielas procijas makaronu, jūs varat pakļaut savu ķermeni briesmām.

pexels.com

2. Uzturvielu trūkums organismā

Ja vairākas reizes nedēļā notiesājat maltītes, kuru galvenā sastāvdaļa ir makaroni, pastāv liela iespēja, ka jūsu uzturs ir vienveidīgs. Tādējādi jūsu organisms var nesaņemt visas tam nepieciešamās uzturvielas. Svarīgi ir ieturēt sabalansētas un daudzveidīgas maltītes, lai organismam tiktu piegādāti visi nepieciešamie vitamīni un minerālvielas.

pexels.com

3. Palielinās sirds slimību risks

Ja esat iecienījis ēst parastos makaronus nevis pilngraudu makaronus, pastāv lielāks risks, ka jums var attīstīties sirds slimības. "American Journal of Epidemiology" publicētajā pētījumā zinātnieki atzina, ka diētas, kurās tiek iekļauts liels balto miltu un ogļhidrātu patēriņš, ir cieši saistītas ar paaugstinātu sirds slimību risku.

pexels.com

4. Paaugstināts asinsspiediens

Makaroni pieder pie rafinētiem ogļhidrātiem, kas nozīmē to, ka no grauda tiek atdalīts dīglis, kas satur viramīnus, un arī graudapvalks, kas satur visas vērtīgās šķiedrvielas. Tieši tāpēc makaroni un arī citi balto miltu produkti satur principā tikai cieti. Pētījumā, kas publicēts žurnālā "Metabolism" zinātnieki norādīja, ka regulāri patērējot uzturā šādus produktus var palielināties asinsspiediens. Kā rezultātā arī attīstīties sirds slimības.

pexels.com

5. Svara pieaugums

Ēdot makaronus, noteikti ievērojiet pareizas porcijas lielumu. Viena porcija ir aptuveni 1/2 glāze. Bieži vien ēdot makaronu mēs apēdam pārlieku lielu prociju. Tieši tas var veicināt svara pieaugumu, jo uzņemam pārlieku daudz kalorijas. Ja vēlaties notiesāt gardos makaronus, tad ievērojiet pareizas porcijas lielumu.


Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija