6 lietas, kas notiek ar organismu, kad atsakāmies no siera

Uzturs 24.janvāris 2023
 
unsplash.com
Ārsti un dietalogi izceļ sešas nelāgas blakusparādības, kas notiek ar mūsu ķermeni, ja ikdienā regulāri mielojamies ar sieru un, kas notiks, ja no tā atteiksimies.

unsplash.com

1. Uzlabosies ādas stāvoklis

Siera un kopumā visa veida piena produktu patēriņa samazināšana var pozitīvi ietekmēt jūsu āda stāvokli. Kā min ārste Mia Bellingere, liels siera patēriņš var veicināt pārmērīgu sebuma veidošanos, kā rezultātā var rasties dažādas sejas nepilnības - izsitumi, aizsprostotas poras.

unsplash.com

2. Samazināsies galvassāpju biežums

Ja jūs bieži ciešat no spēcīgām galvassāpēs, viens no faktoriem, kas var būt pie vainais, ir uzturs, piemēram, liels piena produktu, tai skaitā siera, patēriņš. Izrādās, ka sierā esošais tiramīns var veicināt galvassāpes. Tiramīns ir augu un dzīvnieku valsts produktos sastopams ķīmiskais savienojums. Vairāki pētījumi liecina, ka liels tiramīna daudzums organismā var veicināt galvassāpes un migrēnu.

unsplash.com

3. Samazināsies svars

Pārmērīgs siera patēriņš var negatīvi ietekmēt arī jūsu svaru, tas var pieaugt. Pateicoties sierā esošajam lielajam cukura, tauku un kaloriju daudzumam, tas var veicināt svara pieaugumu. Piemēram, 100 grami Čedara siera satur līdz pat 33 gramus tauku. Līdz ar to ja vēlaties zaudēt svaru, tad rūpīgi sekojiet līdzi tam, cik daudz siera apēdat.

unsplash.com

4. Dzīvosiet videi draudzīgāk

Ēdot mazāk siera, jūs ne tikai uzlabojat savu veselības stāvokli, bet arī palīdzat pasaule kļūt "zaļākai". Lai veikalu plauktos nogādātu visiem tik iemīļotos piena produktus, to ražošanas procesā tiek izmantots liels daudzums dažādu resursu, tai skaitā ūdens. Samazinot piena produktu patēriņu, jūs palīdzat pasaulei kļūt zaļākai.

unsplash.com

5. Samazināsies iekaisumu risks

Dietoloģe Besa Bergera min, ka siera un arī citu piena produktu sastāvā ir daudz dažādu konservantu, kuri var veicināt iekaisumu procesus organismā. Viņa norāda, ka mūsdienās veikalos pieejams plašs klāsts dažādu piena produktu, un ne visi ir vienlīdz veselīgi. Lai rūpētos par ne tikai savu veselību, bet arī pašsajūtu, ieteicams izvēlēties bioloģiski ražotus piena produktus, kuri ir pēc iespējas mazāk pārstrādāti.

unsplash.com

6. Ne miņas no vēdera uzpūšanās

Ja pēc maltīšu notiesāšanas saskaraties ar gremošanas trakta problēmām, piemēram, vēdera uzpūšanos, jums nepieciešams pārskatīt savu ēdienkarti. Bieži vien šādas nevēlamas sajūtas raisa tieši piena produkti, tai skaitā siers. Piena produktu izslēgšana no ēdienkartes var ierobežot vai pavisam samazināt šādu nevēlamo sajūtu risku.

"Daudziem piena produkti var izraisīt kuņģa darbības traucējumus un vēdera uzpūšanos, jo organismā trūkst atbilstošu enzīmu piena cukura apstrādāšanai," norāda dietoloģe Trista Besta. Bieži vien cilvēki, kuriem ir laktozes, piena cukura, nepanesamība, saskaras ar šādām problēmām pat paši to nezinot.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija