6 ieteikumi, kā ziemas sezonā nepieņemties svarā

Uzturs 27.janvāris 2023
 
unsplash.com
Ziemas sezonā mēs mīlam mieloties ar dažādiem gardiem, sātīgiem un cukurotiem dzērieniem. Bet visiem zināms fakts ir tāds, ka šāda veida dzērieni var veicināt svara pieaugumu. Ko darīt, lai tuvojoties pavasarim neiedzīvotos jaunos, liekos kilogramos, baudot iemīļotus dzērienus? Uztura speciāliste Roksana Ešhani aicina ievērot šos sešus padomus!

unsplash.com

1. Dabīgās augļu sulas

Kas ir pirmā lieta, kas veicina svara pieugumu? Protams, ka cukurs. Tāpēc ja vēlaties ziemas laikā baudīt gardus siltos vai aukstos dzērienus, sliecieties par labu 100% dabīgajām sulām bez pievienotā cukura. Piemēram, dzeriet dabīgu apelsīna sulu. Tā ir ne tikai garda, bet arī veselīga, jo ir labs C vitamīna avots un palīdzēs stiprināt imunitāti.

unsplash.com

2. Alkohols + ūdens

Alkoholiskie dzērieni satur tā sauktās tukšās kalorijas. Tas nozīmē to, ka lietojot šādus dzērienus mēs uzņemam kalorijas, taču tās nerada sāta sajūtu. Dodoties uz pasākumiem vai atpūšoties mājās, baudot alkoholiskos dzērienus, pēc katras izdzertās glāzītes dzeriet ūdeni. Tā ne tikai nākamajā dienā jutīsieties labāk, bet arī netieši samazināsiet alkohola patēriņu, tai skaitā tukošo kaloriju daudzumu, jo vēders ātrāk būs pilns.

unsplash.com

3. Pareiza alkohola izvēle

Ne vienmēr mums sanāks izvairīties no alkoholiskajiem dzērieniem, tāpēc veiciet gudru izvēli. Izvairieties no krāsainiem kokteiļiem, tie būs kalorijām bagāti, jo papildināti ar dažādiem sīrupiem un limonādēm. Labāk dzert "tīru" alkoholu. Kā arī ieteicams sekot līdzi uzņemtā alkohola daudzumam. Sievietēm dienā ieteicams lietot tikai vienu dzērienu, vīriešiem - divus. Kā arī, lai netiešā veidā ierobežotu alkohola daudzumu, pērciet nevis veselu vīna pudeli (750 ml), bet gan to mini versiju (200 ml).

unsplash.com

4. Zāļu tējas

Ja vēlaties vakarā baudīt siltu, gardu dzērienu, bet tajā pašā laikā nevēlaties uzņemt liekas kalorijas, izvēlieties zāļu tējas. Šīs tējas var baudīt neuztraucoties par lieku kaloriju uzņemšanu. Būtisks bonuss šādu tēju dzeršanā ir tas, ka tās ir ļoti veselīgas. Svarīgi ir nepievienot tējai klāt cukuru vai medu, lai tas būtu gards, bezkaloriju dzēriens.

unsplash.com

5. Kafija ar piedevām

Ieejot kafejnīcā, bieži vien var apjukt no tā, cik daudz un dažāda veida kafijas tiek piedāvātas. Papildus ierastajiem kafijas veidiem, var nobaudīt dažādus saldus, cukurotus, sīrupiem bagātus dzērienus. Dietoloģe iesaka izvairīties no šādām saldinātām kafijām, taču ja to nespējat, tad ir pavisam vienkāršs triks, kā samazināt kaloriju daudzumu šajos dzērienos. Aiciniet to gatavot ar pienu, kam ir zems tauku saturs, vai aiciniet, lai kafijai tiktu pievienots klāt sīrups ar vismazāko cukura daudzumu.

unsplash.com

6. Visa pamatā ir ūdens

Visu pamatu pamats ir ūdens. Tas ir vitāli svarīgs ne tikai mūsu veselībai, bet arī pašsjūtai. Dienas laikā dzeriet pietiekami daudz ūdens, lai nejustu slāpes. Kā arī dzerot daudz ūdens, jūs varat izvairīties no pārēšanās. Reizēm slāpes "maskējas" kā izsalkums, tāpēc dzeriet ūdeni!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija