6 interesanti fakti par populāriem ātrās ēdināšanas ēdieniem

Uzturs 17.februāris 2023
 
unsplash.com
Tikai retais atzīst, ka ātrās ēdināšanas iestādēs nekad nemēdz iegriezties un tur sastopamie ēdieni ir negaršīgi. Tie ir gardi, bet cik veselīgi tie ir?

unsplash.com

1. Frī kartupeļi

Var šķist, kas tad tur tāds, frī kartupeļi sastāv tikai no trim sastāvdaļām - kartupeļiem, sāls un eļļas. Taču viss nemaz nav tik vienkārši. Mājās frī tik tiešām lielākoties tiek gatavoti no šīm iepriekš nosauktajām sastāvdaļām, taču ātrās ēdināšas iestādes viss ir daudz sarežģītāk. Ātrajās ēdināšanas iestādes pasniegtie frī kartupeļi satur daudz dažādas sastāvdaļas, tostarp cukuru un mākslīgās krāsvielas. Tajos ir sastopami arī dažādi konservanti.

unsplash.com

2. Hamburgeri

Ātrās ēdināšanas iestādes nav iedomājamas bez sulīgiem un gardiem hamburgeriem. Vai esat pamanījuši, ka brīdī kamēr tie ir karsti, tie ir gardi, bet atdziestot to garša vairs nav tik laba? Pie tā varbūt ir vainojama gaļa. Hamburgeros esošā gaļa ne vienmēr būs augstākās kvalitātes un var saturēt tādas lietās kā, piemēram, antibiotikas un augšanas hormonus. Jo mājlopi tiek baroti ar šādām lietām, lai tie ātrāk augtu.

pexels.com

3. Gāzētie dzērieni

Ātrās ēdināšanas iestādēs pieejami dažādi populāri gāzētie dzērieni. Tādus pašus mēs varam iegādāties arī veikalos. Bet vai tiešām tie ir vienādi? Kā izrādās, tad nav. Ar ātrās ēdināšanas iestādēs esošajiem dzērieniem jūs uzņemsiet vairāk kaloriju, bet tam ir visai savdabīgs izskaidrojums. Iegādājoties šādu dzērienu ātrās ēdināšanas iestādē, jūs to noteikti visu arī izdzersiet. Taču iegādājoties tādu pašu dzērienu veikalā, pastāv iespēja, ka visu uzreiz neizdzersiet.

unsplash.com

4. Hotdogs

Apēdot šādu ēdienu, jūs uzņemat ļot daudz nātrija (sāli) un piesātinātos taukus. Tas viss ir pateicoties hotdogā esošajai desiņai. Tā ir bagāta ar šīm lietām, kas, protams, nav veselīgi.

unsplash.com

5. Vitas nageti

Vistas nagetus var iegādāties ne tikai ātrās ēdināšanas iestādes, bet arī jau gatavus lieveikalos. Bet, kas ir šis mazais, gardais nagets? Ne visos nagetos sastapsiet tīru vistas gaļu. Visbiežāk tajos (klāt gaļai) ir pievienotas dažādas papildus lietas, piemēram, āda, cīpslas u.c. Kā arī nageti visbiežāk ir ar sāli un taukiem bagāti, tāpēc ieteicams ikdienā neaizrauties ar to ēšanu.

unsplash.com

6. Mērcītes

Visās ātrās ēdināšanas iestādēs ir piejamas neskaitāmi daudz dažādas mērcītes katra gaumei. Lai arī to garšas atšķiras, tās vieno viena lieta. Visās mērcītēs lielā daudzumā ir sastopams cukurs. To uzturvērtība ir pielīdzināma nullei, taču ar tām varam uzņemt lieku kaloriju daudzumu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija