6 veselīgi augļi, kas var palīdzēt tikt vaļā no liekā svara

Uzturs 5.aprīlis 2023
 
unsplash.com
Šajos augļos ir maz kaloriju, tie ir bagāti ar šķiedrvielām un satur noderīgas uzturvielas, kas veicina tauku "dedzināšanu".

unsplash.com

1. Banāni

Šis auglis biež vien tiek pretrunīgi vērtēts, jo pastāv uzskats, ka tas ir īsta "cukura bumba" un veicina svara pieaugumu. Taču patiesībā tā nemaz nav. Banāni ir bagāti ar vērtīgām uzturvielām, kas var palīdzēt cīņā ar liekajiem kilogramiem. Viens vidēji liels banāns satur trīs gramus šķiedrvielu, pateicoties tam jums ātri vien radīsies sāta sajūta. Izrādās, ka, lai kontrolētu svaru, ieteicams ēst tieši zaļus banānus.

unsplash.com

2. Greipfrūts

Ja jums garšo greipfrūti, tad centieties tos regulāri iekļaut savā ēdienkartē. Pētījumos pierādīts, ka šo augli nepieciešams ēst pirms īsi pirms ēdienreizes, ja vēlaties zaudēt lieko ķermeņa svaru. Greipfrūti ir ne tikai labs C vitamīna, bet ar šķiedrvielu avots.

unsplash.com

3. Ananass

Vēl viens tropu auglis, kas var palīdzēt atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, ir ananass. Šis auglis palīdz labāk strādāt gremošanas traktam, jo tajā ir sastopams enzīms vārdā bromelīns, kas veicina olbaltumvielu šķelšanu. Ananass ir arī labs šķiedrvielu avots, līdz ar to, ēdot šo augli, var ātri gūt sāta sajūtu.

unsplash.com

4. Bumbieri

Bumbieri ir vieni no šķiedrvielām bagātākajiem augļiem. Viens vidēji liels bumbieris organismu var nodrošināt ar vismaz sešiem gramiem šķiedrvielu, kā rezultātā ātri izjutīsiet sāta sajūtu. Kādā pētījumā atklāts, ka āboli un bumbieri palīdz labāk veicināt svara zudumu nekā, piemēram, auzu pārslas. Tāpēc ēdiet bumbierus!

unsplash.com

5. Citroni

Lai arī citronus mēs uzturā nelietojam gluži tāpat kā citus augļus, tomēr šis citrusauglis ir viens no tiem, kuru nepieciešams iekļaut uzturā, ja vēlaties atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Pievienojiet savam ūdenim klāt svaigi spiestu citronu sulu. Tādējādi jūs ne tikai nodrošināsiet organismu ar ūdeni, bet arī uzturā iekļausiet citronus. Pētījumā pierādīts, jo vairāk dzerat šādu ūdeni, jo vairāk kaloriju sadedzināsiet.

unsplash.com

6. Kivi

Šis mazais auglis, kas pazīstams ar savu brūno, raupjo ārējo mizu, ir bagāts ar vērtīgām barības vielām. Kivi ir labi C vitamīnu un šķiedrvielu avoti, un tieši šīs uzturvielas var palīdzēt zaudēt svaru. Saskaņā ar pētījumiem diētas ar augstu šķiedrvielu saturu veicina svara zudumu un palielina sāta sajūtu. Viens neliels kivi organismu nodrošina ar apmēram diviem gramiem šķiedrvielu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija