6 brokastu ieradumi, kas veicina svara pieaugumu

Uzturs 18.aprīlis 2023
 
unsplash.com
Tas, kā jūs sākat savu rītu, nosaka to, cik veselīga būs jūsu pārējā diena. Atsevišķi rīta ieradumi ir ne tikai neveselīgi, bet var veicināt svara pieaugumu!

unsplash.com

1. Brokastu izlaišana

Viens no ieradumiem, kas var veicināt svara pieaugumu, ir brokastu izlaišana vai arī nesabalansētas maltītes notiesāšana. Brokastīm ir jāsatur daudz šķiedrvielu, mērenu daudzumu olbaltumvielu un ogļhidrātu. Šķiedrvielas un olbaltumvielas palīdzēs nodrošināt ilgāku sāta sajūtu, tāpēc jums tik drīz negribēsies ēst jeb našķoties ar kādu uzkodu. Eksperti norāda, ka pētījumos noskaidrots, ka, ja no rīta ieturat brokastis, tad pastāv iespēja, ka vakarā jums negribēsies našķēties.

unsplash.com

2. Kalorijām bagāta kafija

Daudzi cilvēki nespēj iedomāties savus rītus bez karsti kūpošas kafijas tases. Kafija var sniegt daudz laba veselībai, taču svarīgi ir sekot līdzi tam, ko pievienojat klāt šim dzērienam. Ja jūs kafiju lietojat kopā, piemēram, ar daudz cukura, kafijas krējuma, putukrējuma vai sīrupiem, tad tās veselīgās īpašības aizēno lielais kaloriju un cukura daudzums. Šīs piedevas var veicināt svara pieaugumu.

unsplash.com

3. Brokastīs tikai kafija

Ir rīti, kad mums nepavisam negribas ēst sātīgas brokastis vai nav laika tās ieturēt. Ja brokastu izlaišana jums nav regulārs ieradums, tad tas nav nekas slikts. Savukārt, ja katru rītu brokastīs dzerat tikai kafiju un neko neēdat, tas ir pavisam neveselīgi un var vecināt svara pieaugumu. Šādas brokastis nesatur organismam nepieciešamās uzturvielas, jūs vienkārši esat izsalcis. Izsalkuma mākti dienas laikā varat notiesāt lērums našķu un citu uzkodu, kuras var veicināt svara pieaugumu.

unsplash.com

4. Brokastis no lielveikala vai degvielas uzpildes stacijas

Steidzīgos darba dienas rītos, iespējams, jums nav laika gatavot sātīgas brokastis, tāpēc nolemjat tās iegādāties pa ceļam uz darbu. Veikalos vai degvielas uzpildes stacijās var iegādāties daž ne dažādus gardumus - smalkmaizītes, maizītes, batoniņus un citus kalorijām bagātus ēdienus. Šī pārtika piepildīs jūsu vēderu un mazinās izsalkumu, taču nemaz nebūs veselīga. Ja regulāri rītus sāksies ar šāda veida ēdieniem, tie laika gaitā var likt par sevi manīt un svars var pieaugt.

unsplash.com

5. Brokastu pārslas

Brokastu pārslas, musli un granolas ir gards un ātrs veids, kā ieturēt brokastis. Tās nav sliktas brokastu izvēles, taču svarīgi pirms šo produktu iegādes ir pievērst uzmanību tā sastāvdaļām un uzturvērtībai. Daļa šo brokastu ēdienu ir cukura un kaloriju bagāti. Var šķist, ka notiesājat veselīgas brokastu pārslas, bet patiesībā jau no paša agra rīta uzņemat vairāk cukura un kaloriju nekā sastopams saldējumā, konfektēs.

unsplash.com

6. Brokastu ieturēšana mašīnā

Ieturēt brokastis pie automašīnas stūres nav veselīgi. Šādi ne tikai nevarat pilnvērtīgi uzmanību veltīt ceļam, bet arī ēdienreizei. Ja maltīti ieturat brīdi, kad paralēli darāt ko citu, palielinās iespēja pārēsties. Jūs pat nepamanāt, cik daudz vienas ēdienreizes laikā notiesājat. Pētījumi liecina, ja maltīti ieturat mierīgā vidē un veltat ēšanai visu savu uzmanību, pastāv iespēja, ka apēdīsiet mazāk, jo ātrāk pamanīsiet sāta sajūtu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija