5 veselīgākie fermentētie produkti

Uzturs 21.aprīlis 2023
 
unsplash.com
Fermentēti pārtikas produkti arvien no jauna sāk iemantot popularitāti un tam ir arī pamatojums. Tie ir ļoti veselīgi un var sniegt daudz laba mūsu organismam. Uzziniet, kuri ir paši veselīgākie fermentētie produkti!

unsplash.com

1. Jogurts

Lai iegūtu no piena jogurtu tam tiek pievienotas klāt dzīvo baktēriju kultūras. Jogurtu var uzskatīt par raudzētu piena produktu. Vai zināt, kādas labās īpašības piemīt šim raudzētajam produktam? Jogurts ir labs kalcija un magnija avots, kas nodrošina labu kaulu veselību un zarnu darbību, pateicoties tajā esošajām probiotikām.

unsplash.com

2. Kefīrs

Kefīrs arī ir raudzēts piena dzēriens, kuram piemīt nedaudz skābena garša. Raudzētu piena dzērienu, piemēram, kefīra, dzeršana var palīdzēt samazināt iekaisuma marķierus, sāpes vēderā un pat aizcietējumus. Vai zinājāt, ka kefīrs ir dabisks K2 vitamīna avots? Šis vitamīns ir būtisks mūsu kaulu veselībai!

unsplash.com

3. Kimči

Kimči ir tradicionāls korejiešu ēdiens, ko parasti gatavo no sālītiem un raudzētiem dārzeņiem, piemēram, Ķīnas kāpostiem. Pētījumos pierādīts, ja regulāri, mērenos daudzumos ēdīsiet kimči, tad jums palielinās iespēja zaudēt lieko svaru. Citi pētījumi liecina, ka kimči var samazināt ekzēmas attīstības risku.

unsplash.com

4. Kombuča

Kombuča jeb tējas sēnes dzēriens ir kļuvis ļoti populārs. Šo dzērienu ieteicams dzert ikvienam, jo tas satur vērtīgos antioksidantus. Un, ja tas pirms pildīšanas pudelēs nav tikts pasterizēts, tad šis raudzētās tējas dzēriens ir arī labs probiotiku avots. Pētījumos pierādīts, ka dzerot kombuču var samazināties iekaisumu procesi organismā, līdzsvaroties zarnu mikrobions, kā arī šis ir labs dzēriens aknu detoksikācijai.

pexels.com

5. Skābēti kāposti

Skābēti kāposti ir ne tikai gardi, bet tiem piemīt labas veselības veicinošas īpašības. Ja jūs regulāri savā uzturā iekļausiet skābētus kāpostus, tad jūs parūpēsieties par savu gremošanas traktu. Skābētajos kāpostos esošās labās baktērijas palīdz mūsu zarnām labāk darboties.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija