5 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja uzturā iekļaujam seleriju

Uzturs 20.maijs 2023
 
pexels.com
Vai zinājāt, ka selerija sastāv teju no 95% ūdens? Uzziniet, kas notiek ar ķermeni, ja regulāri uzturā iekļaujam seleriju.

pexels.com

1. Samazinās svars

Selerijas sastāv galvenokārt no ūdens, tajā pat laikā tā ir bagāta ar K vitamīnu un citām minerālvielām. Ja esat nolēmis zaudēt lieko svaru pirms vasaras sezonas, tad ieteicams ēst seleriju, jo to ēdot patērēsiet vairāk kaloriju nekā ar to uzņemsiet.

unsplash.com

2. Mazina grēmas

Skābes reflukss jeb grēmas rodas, kad skābe no kuņģa nonāk barības vadā. Ja mēdzat saskarties ar šādām nepatīkamām izjūtām, eksperti iesaka uzturā iekļaut seleriju. Selerijas sula palīdz regulēt skābes līmeni kuņģī. Tomēr tas var būt īslaicīgs risinājums, ja grēmas nepāriet, tad nepieciešams mainīt diētu un doties pie ārsta.

unsplash.com

3. Samazina kuņģa čūlas iespējamības risku

Pētījumā, ko 2010. gadā publicēja "Journal of Pharmaceutical Biology", tika atklāts, ka selerijā ir noteikta veida etanola ekstrakts, kas aizsargā gremošanas trakta gļotādu no čūlām. Selerijā satur arī flavonoīdus, tanīnus un alkaloīdus, kas veicina aizsargājošu gļotu veidošanos zarnās.

pexels.com

4. Mazina dehidrācijas riskus

Pats par sevi saprotams, ka produkti ar augstu ūdens saturu palīdzēs mazināt slāpes, tādējādi novēršot dehidratāciju. Pārtikas produkti, kas ir bagāti ar ūdeni, ir gurķi (98%) un, protams, selerija (95%).

pexels.com

5. Novērš aizcietējumus

Līdzās augstajam ūdens saturam selerijā ir arī daudz šķiedrvielu. Dabiskās šķiedras un fitoķīmiskās vielas stimulē kuņģa un tievo zarnu sieniņas, novēršot aizcietējumus.

Avots
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija