6 produkti, kas palīdz samazināt apetīti un nodrošina sāta sajūtu

Uzturs 25.maijs 2023
 
pexels.com
Gandrīz katrs ir sapņojis par iespēju ēst visu un jebko, tajā pat laika nepieņemoties svarā. Diemžēl dzīvē tā nenotiek un mums ir jāseko līdzi tam, ko un cik daudz ēdam, lai varētu sevi uzturēt ne tikai labā formā, bet arī pie labas veselības. Ja jums šobrīd ir aktuāla svara zaudēšana, tad lasiet tālāk rakstu un uzziniet, kuri produkti lieliski palīdz samazināt apetīti!

pexels.com

1. Avokado

Avokado ir ne tikai lielisks neaizvietojamo taukskābju avots, bet arī tā sastāvā esošā oleīnskābe veicina sāta sajūtu, kas palīdz tam, lai mums tik ātri negribētos atkal ēst. Kalifornijas pētnieku veiktajā eksperimentā pierādījās, ka tiem cilvēkiem, kuri pusdienās ēda avokado, trīs stundas pēc ēdienreizes apetīte bija par 40% mazāka nekā tiem, kuri pusdienās nemielojās ar šo augli.

pexels.com

2. Kafija

Vai zinājāt, ka kafijā esošais kofeīns palīdz ne tikai saglabāt možumu un enerģiju, bet arī kontrolēt apetīti un sadedzināt kalorijas? Eksperti norāda, ja kafiju dzersiet aptuveni pusstundu līdz četras stundas pirms ēšanas, tā ietekmēs jūsu apetītes lielumu. Svarīgi ir atcerēties, ka dienas laikā nav ieteicams pārtikt tikai no kafijas vien, lai veicinātu svara zudumu. Eksperti iesaka dienā izdzert divas kafijas tasītes!

pexels.com

3. Čia sēklas

Čia sēklas ir unikāls produkts. Tās spēj absorbēt lielu daudzumu ūdens. Ēdot čia sēklas, tās piepilda kuņģi un rada ātru sāta sajūtu. Kā rezultātā samazinās apetīte!

pexels.com

4. Olas

Olas ir labs un barojošs olbaltumvielu avots, kas nodrošina sāta sajūtu. Pētījumi pierādījuši, ka, ja cilvēks brokastīs ēd olas, viņš var patērēt mazāk kaloriju dienas laikā un var zaudēt svaru. Eksperimenta laikā cilvēki, kuri ievēroja zemu kaloriju diētu, tika sadalīti divās grupās. Pirmā grupa brokastīs ēda olas, bet otra ēda tradicionālos brokastu ēdienus, piemēram, maizītes un brokastu pārslas. Izrādījās, ka cilvēki, kuri ēda olas, zaudēja par 65% vairāk svara nekā tie, kuri tās neēda.

pexels.com

5. Spināti

Spināti satur tilakoīdus, kas paaugstina leptīna hormona līmeni organismā. Šis hormons regulē enerģijas apmaiņu un kontrolē bada sajūtu. Palielinoties organismā tilakoīdiem, tie nomāc apetīti, kas secīgi veicina svara zudumu.

unsplash.com

6. Lēcas

Lēcas ir ļoti veselīgas, jo satur daudz folijskābi, dzelzi, kāliju, tiamīnu un mangānu. Tās ir arī bagātas ar olbaltumvielām un šķiedrvielām, kas efektīvi palīdz cīnīties ar bada sajūtu. Tās ir ļoti sātīgas un nesatur daudz kaloriju.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija