VAKARA ZIŅAS: Holivudas zvaigžņu jaunības un skaistuma noslēpumi

Sākums 24.aprīlis 2019
 
Reuters/Scanpix
RM Raivis Maksis Malnacs
 
Mūžīgās jaunības un skaistuma noslēpums vienmēr ir nodarbinājis daudzu prātus. Maz ir tādu, kas patiešām priecājas par novecošanu. Cilvēki ir gatavi izmēģināt un izmantot dažādus līdzekļus, kas ilgāk palīdz saglabāt jaunību un jauneklīgu izskatu. Īpaši tam vērību pievērš slavenības un zvaigznes. Viņām jāizskatās ne tikai skaisti un veselīgi, bet sevi jāuztur arī labā formā. Daudzas slavenības izmanto plastiskās operācijas un kosmetologu pakalpojumus, un tikai dažām izdodas pašām saglabāt pārsteidzoši labu izskatu un izskatīties vairākus gadus, pat desmit gadus jaunākām par patieso vecumu. Lai saglabātu jaunību un skaistumu – tiek izmantotas diētas, veselīgs uzturs, fiziskās aktivitātes un pilnvērtīga atpūta. Holivuda ir skaistuma un jaunības kulta pārņemta, tāpēc piedāvājam ielūkoties 10 Holivudas zvaigžņu jaunības un skaistuma saglabāšanas noslēpumos. Varbūt kāds no noslēpumiem noder arī jums?!

AFP/Scanpix

No rīta jāizvingrojas

84 gadus vecā itāļu kinodīva Sofija Lorēna joprojām ir spirgta un izskatās krietni jaunāka par saviem gadiem. Aktrises jaunības un skaistuma noslēpums ir pavisam vienkāršs. Viņa iesaka doties gulēt ne vēlāk kā deviņos vakarā, gādāt, lai guļamistabā gaisa temperatūra nepārsniedz +21°C. No rīta jāmostas līdz ar rītausmu, nav jāvāļājas pa gultu pēc pamošanās, bet gan uzreiz jāveic rīta vingrojumi pie atvērta loga jebkuros laika apstākļos. Pēc tam noteikti jānoskalojas kontrastdušā, kas ir arī laba masāža visam ķermenim. Lorēna iesaka katru dienu izdzert 3 litrus minerālūdens un katru otro dienu apēst vienu ananasu, lai āda izskatītos veselīga un gluda. Aktrise jau kopš jaunības sejas un ķermeņa ādu ieziež ar olīveļļu.

Scanpix

Saule ir kaitīga

Aktrise Nikola Kidmena neiesaka sauļoties, tāpēc jācenšas pasargāt sevi no tiešajiem saules stariem, jo ādai tie ir kaitīgi. No rīta viņa iesaka izdzert glāzi ūdens, kas ir sasilis līdz istabas temperatūrai, nevis atvēsinātu un aukstu. Dienas laikā jāizdzer vismaz sešas glāzes ūdens. Katru mēnesi viņa rosina trīs dienas veltīt īpašai diētai - dzert tikai svaigi spiestas augļu un dārzeņu sulas, kā arī ārstniecisko augu uzlējumus. Lai mati būtu veselīgi, pēc mazgāšanas aktrise iesaka tos izskalot ar dzērveņu, greipfrūtu vai citronu sulu.

Reuters/Scanpix

Attiecības ģimenē

Amerikāņu televīzijas un filmu aktrise Džesika Alba ietur diētas, kuru laikā patērēto kaloriju skaitam ir jābūt no 1800 līdz 2000 kaloriju. Tāpat aktrise iesaka dienā izdzert vairākus litrus ūdens un apēst nelielas veselīgas uzkodas starp ēdienreizēm. Relaksācijai ieteicams izmantot vannas ar jūras sāli, izgaismojot vannas istabu ar vaniļas aromāta svecēm. Taču skaistuma lielākā sastāvdaļa ir ģimenes labklājība un mīlestība, kas ir ļoti nozīmīgi vispārējam emocionālajam un psiholoģiskajam stāvoklim. Tas attīsta endorfīnus jeb laimes hormonus.

Scanpix

Peldbaseins

Topmodele Sindija Krauforde katru dienu peldas baseinā, lai vēdera, roku, plecu un sēžamvietas muskuļi kļūtu stigrāki un locītavas būtu vingras un veselas. Tāpat Krauforde uzsver, ka īpaši jāskatās, ko un kā lieto uzturā, un reizi mēnesī jāievēro attīrošā kāpostu diēta. Alkoholiskos dzērienus ieteicams lietot tikai īpašos notikumos! Jaunības slepenais eliksīrs ir termālais ūdens, kas mājas apstākļos vienādās proporcijās sajaukts ar pilnpienu. Ar šo eliksīru vienu dienu mitrinot ādu - tā kļūs zīdaina un vingra.

Reuters/Scanpix

Ēst mājās

Popmūzikas ikona Madonna savos 60 gados joprojām ir lieliskā fiziskā sagatavotībā un izskatās jaunāka par saviem gadiem. Māksliniece izvairās no vakariņām restorānos un citām publiskām ēdināšanas iestādēm, dodot priekšroku līdzsvarotam mājās pagatavotam ēdienam, kurā iekļauti dārzeņi, augļi un zivis. Produkti, kas satur cukuru un alkoholu, netiek lietoti, tie ir kaitīgi un veicina novecošanos. Katru dienu vismaz 45 minūtes viņa atvēl skriešanai, jo tas palīdz trenēt visu ķermeņa muskulatūru. Madonna iesaka savu īpašo sejas masku, kas sastāv no 25 g sviesta, 10 ml kumelīšu uzlējuma un 5 ml rīcineļļas. To uzklāj 10 minūtes pirms ikrīta mazgāšanās. Maska palīdz saglabāt sejas ādu svaigu un aizkavē novecošanos.

imago/Scanpix

Ledains ūdens

Franču aktrise Sofija Marso neizmanto mazgāšanās želejas un tonikus, bet priekšroku dod parastām ziepēm un aukstam ūdenim. Ādas elastīgumam aktrise izmanto ledusauksta ūdens masāžas, jo tā viņa stiprina asinsvadu sienas un uzlabo asinsriti. Pēc katras mazgāšanās āda tiek ieziesta ar olīveļļu. Tā tiek izmantota arī mutes dobuma higiēnai - pēc zobu tīrīšanas 20 minūtes skalo muti un zobus ar olīveļļu, šāda metode iznīcina baktērijas un uztur zobu tīrību. Marso īpaši uzsver miegu, tam ir jābūt pietiekami ilgam, lai atpūtinātu ķermeni.

Scanpix

Neko mākslīgu

Gvinetas Paltrovas galvenie skaistuma noteikumi ir fitness, bioloģiskā pārtika, liels daudzums ūdens un sauļošanās jebkurā gadalaikā. Lai samazinātu rīta pietūkumu ap acīm, aktrise uz plakstiņiem uzliek atdzesētas karotes vai pienā izmērcētus vates tamponus. Lai novērstu grumbu parādīšanos, ir jānodarbojas ar sejas vingrinājumiem. Aktrise nelieto kosmētiskos ķermeņa skrubjus, bet pagatavo tos pati. Skrubis tiek gatavots no niedru cukura, maltas kafijas un olīveļļas vai kokosriekstu eļļas. Paltrova iesaka skrubi izmantot vairākas reizes nedēļā, izvairoties aizskart acu zonu. Pēc procedūras āda kļūst kā bērnam!

Reuters/Scanpix

Vīnā ir patiesība

Viena no visu laiku talantīgākajām aktrisēm Merila Strīpa, kurai drīz būs 70, skaistuma un jaunības saglabāšanai izvēlas peldēšanu un labi izturētu vīnu. Peldēšana palīdz harmoniskai muskuļu attīstībai, savukārt vīns - tonizē organismu un pazemina asinsspiedienu, nostiprina artērijas, pazemina holesterīna līmeni asinīs un audu novecošanu.

AFP/Scanpix

Veikala majonēze

Aktrises un modeles Bleikas Laivlijas ledusskapī vienmēr ir atrodama majonēze, no kuras tiek pagatavota matu maska. Lai to pagatavotu mājas apstākļos - nepieciešami tikai divi olu dzeltenumi, ceturtdaļa glāzes ar olīveļļu un nedaudz citrona sulas. To visu vienmērīgi sajauc un ieziež matos, pēc stundas majonēzi izskalo no matiem. Pēc majonēzes matu maskas lietošanas mati kļūst veselīgi un spīdīgi. Efektīvi un ekonomiski!

EP/Scanpix

Zemenes

Ketrīna Zeta-Džonsa ķermeņa ādas kopšanai izmanto medus skrubi ar sāli. Tas ir vienkārši pagatavojams - nelielā daudzumā tiek sasmalcināts sāls, kas tiek sajaukts ar medu, līdz tas kļūst līdzīgs šķidrai putriņai, ko uzziež uz ķermeņa ādas. Pēc skrubja procedūras jānoskalojas dušā un jāieziež āda ar barojošu krēmu. Aktrise savu seju baro ar sejas maskām, kas satur vitamīnus, mitrina un atsvaidzina ādu. Zeta-Džonsa priekšroku dod zemeņu vai ananasu maskām. Baltiem un veselīgiem zobiem viņa izmanto saberztas zemenes kopā ar piparmētrām un šķipsniņu sodas. Šāda «zobu pasta» ir lielisks līdzeklis, lai iegūtu baltus zobus.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija