VAKARA ZIŅAS: Adamss atklāj, kā saģērbties, lai nav par daudz seksa

Mode un stils 8.jūnijs 2019
 
F64 Photo Agency
LL Lauma Lapsa
 
Vasaras siltais laiks ienes košumu ne tikai Latvijas dabā, bet arī garderobē. Sabiedrībā pazīstamas dāmas sarunā ar brīvdienu žurnālu »Vakara Ziņas« dalās stāstos par saviem izvēlētajiem vasaras tērpiem un modes eksperimentiem, kas izceļ katras unikalitāti un personību.

Lelde Ceriņa tērpjas sievišķīgā kleitā

«Man ļoti patīk atbalstīt vietējos uzņēmējus un dizainerus. Tās ir drēbes, kurās es vienmēr jūtos labi, jebkāda veida pasākumos. Arī šo tērpu ir darinājuši Latvijas dizaineri. Zīmējumiem uz kleitas nav simboliskas nozīmes. Man patika šis vasarīgais piegriezums, kas mazliet atgādina «pin up» stilu. Kleita ir ļoti jauka, sievišķīga un piemērota vasarai,» par romantisko tēlu stāsta televīzijas «Rīga TV24» ētera personība Lelde Ceriņa.

Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Ieva Adamss atspoguļo savas personības šķautnes

«Pirmkārt, es kā labi audzināta meitene saprotu, ka jābūt kaut kam šokolādīgam, vasarīgam un «adamsīgam», jo kā tad es bez tā? Tērps reprezentē caurspīdīgumu, ko drīkst atļauties šajā vasarā. Žakete ir radīta speciāli pēc mana pasūtījuma. Otrkārt, man ļoti patīk kombinēt dārgas un lētas lietas. Augstas mākslas žaketi kombinēju ar zīmola «H&M» legingiem ar leoparda rakstu. Leopards šobrīd sāk atdot vietu čūskādai un zebrādai. Bet, kamēr viņš vēl nav nomiris modes lauciņā, izlēmu, ka dzīvnieciņš vēlreiz jāizved pastaigā. Protams, ja leoparda raksts parādās apģērbā, ir spilgts meikaps, tad nekādā gadījumā to nevar kombinēt ar augstiem papēžiem, jo tad ir par daudz seksa un tas izskatās mazliet pēc konkrētas profesijas pārstāvēm. Tādēļ esmu izvēlējusies būt krosenēs, kas šobrīd ir aktuālas. Kopā ir sakombinētas teju nesavienojamas lietas. Tomēr ko beigu beigās nozīmē šis populārais vārds stilīgs? Stilīgs nenozīmē smuks un gaumīgs. Stilīgs nozīmē, ka parādi visas savas rakstura šķautnes. Jo tās ir daudzveidīgākas, jo tu esi stilīgāks. Jo šis tēls ir trakāks un bagātīgāks, jo acīmredzot foršāks cilvēks tu esi. Tas arī ir viss noslēpums. Reizēm mēs skatāmies uz tiem stilistu ieteikumiem un domājam: «Jēziņ, kā lai to izdaru. Pēc kāda principa?» Nekāda principa nav. Katram ir savs krāsu un stila sprādziens. Īstenībā ar katru apģērba gabalu un aksesuāru mēs atspoguļojam savas personības šķautnes,» par drosmīgiem eksperimentiem stāsta žurnāliste un pasniedzēja Ieva Adamss.

Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Maija Silova spēlējas ar ģeometriskām formām

«Šoreiz esmu izvēlējusies spilgtāku tērpu, iedvesmojoties no vasarīgā laika, kad viss kļūst spilgtāks. Līdz ar to arī es ieviešu spilgtākas krāsas savā garderobē. Pārsvarā manā garderobē ir neitrālas krāsas.

Šim tērpam piemīt eklektika - ir oranžā krāsa, atsauce uz retro un stilizēti mūsdienu elementi. Esmu izvēlējusies apavus ar strupu purngalu un trapecveidīgu papēdi, kas būs modē arī rudenī. Ja ir dinamisks darbs un ļoti aktīvs dzīvesveids, tad šādi ir ne tikai eleganti, bet arī ļoti komfortabli. Kleitas pogas ir gluži kā nelielas piramīdas, kas arī veido trapeci. Vistuvākais man ir klasiskais stils, bet modes tendences atspoguļoju, spēlējoties ar detaļām, struktūru, faktūru un formu. Šī kleita, no vienas puses, ir moderna, bet tajā ir atsauce uz retro, ko var redzēt gan piegriezumā, gan krāsu salikuma motīvos,» par sīkajām detaļām savā tērpā stāsta modes un stila eksperte, kā arī TV personība Maija Silova.

Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Ieva Bondare dod priekšroku košiem svārkiem

«Klasiska džinsa jaka un krāšņi svārki ir vienkāršā un greznā salikums, izveidojot apģērba komplektu, kas raksturo tikai un vienīgi mani. Es mīlu krāsas, un tas atspoguļojas arī svārkos. Šie svārki manā garderobē ir aptuveni gadu, tajos biju arī uz grupas «Prāta vētra» koncertu. Ir jābūt īpašai sajūtai, lai šos svārkus uzvilktu, jo tie ir ļoti koši un aktīvi. «Prāta vētras» koncertā tie lieliski iederējās. Visi grupas dalībnieki ir tik spilgtas personības, ka liekas, ka viņiem ir jātur līdzi,» par krāsu sprādzienu svārkos stāsta māksliniece Ieva Bondare.

Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Samira Adgezalova arī vasarā izvēlas melno

«Mana mīļākā krāsa ir melnā, vienalga - vai ir ziema vai vasara. Uzskatu, ka melnā krāsa nav atbilstoša tikai ziemai. Karstajam laikam var piemeklēt atbilstošu šīs krāsas apģērbu, izvēloties piemērotu fasonu un griezumu, un droši nēsāt. Šo kleitu uzšuva mana draudzene un dizainere māksliniece Ingrīda Martini. Tas ir mūsu sirds un dvēseles kopdarbs, ko esmu uzvilkusi pirmoreiz. Iepriekš šajā kleitā bildējos fotosesijā. Radīšanas un tapšanas procesā es stāstīju Ingrīdai par savām emocijām un sajūtām. Mēs visu darījām kopā, arī meklējām audumus. Tāpēc šī kleita man ir ļoti īpaša un tā ir rūpīgi jāglabā un jāsargā. Nedomāju, ka šo kleitu vilkšu bieži. Tā man ir mīļā kleita, kas vairāk stāvēs skapī nekā tiks vilkta,» par savu īpašo tērpu un mīlestību pret melno krāsu stāsta aktrise Samira Adgezalova.

Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija