VAKARA ZIŅAS. Holivudas zvaigžņu atspirdzinošie kokteiļi vasaras svelmainajām dienām

Virtuvē 20.jūnijs 2019
 
Pixabay
RM Raivis Maksis Malnacs
 
Vasaras karstajā laikā obligāti jāatjauno šķidruma daudzums organismā – pieaugušam cilvēkam dienā jāizdzer 2,5–3 litri šķidruma. Ieteicams ir negāzēts ūdens, kam daudzi iecienījuši pievienot laima, citrona vai gurķu šķēlītes, vai piparmētru, lai veldzētos un mazinātu slāpes. Piedāvājam dažas Holivudas zvaigžņu kokteiļu un dzērienu receptes, kas jums var noderēt ikdienai vai dažādiem vasaras pasākumiem un notikumiem.

Roberta de Niro vīnogu mikss

View this post on Instagram

A post shared by Ryuuta Kushida (@ryuta0414) on

  • 500 g tumšo vīnogu bez sēkliņām,
  • 500 g gaišo vīnogu bez sēkliņām,
  • 400 g ledus salātu,
  • 200 g salātu lapu.

Vīnogas rūpīgi nomazgā, atdala no kātiņiem un saputo blenderī. Atsevišķi sulu spiedē izspiež nomazgātus ledus salātus un salātu lapas, pēc tam tās pievieno sablenderētām vīnogām un vēlreiz visu kopā sablenderē blenderī.

Amerikāņu aktieris un režisors Roberts de Niro šādu kokteili iecienījis tā veselīgo īpašību dēļ. Tumšās vīnogas ir bagātas ar dzelzi un magniju, vīnogu sula ir lielisks pretnovecošanās līdzeklis, savukārt gaišās vīnogas ir vēža profilaksei. Vīnogas kopā ar atsvaidzinošo salātu sulu ir ideāls kokteilis tiem, kas izvēlas detoksa diētu un karstā laikā grib veldzēt slāpes.

Sindijas Kraufordes biešu-granātābolu dzēriens

Pixabay

  • 400 g biešu,
  • 500 g granātābolu sēkliņu,
  • kalnu medus.

Noskalo un nomizo bietes, sagriež mazās šķēlītēs un caur sulu spiedi izspiež sulu. Nomizo granātābolu, sēkliņas ievieto blenderī, pārlej tās ar biešu sulu un visu kopā samaisa, līdz iegūst viendabīgu šķidrumu.

Amerikāņu supermodele Sindija Krauforde biešu-granātābolu dzērienu iecienījusi dēļ tā lieliskā, stiprinošā efekta. Tikai svaigi pagatavotas sulas ir trīs reizes aktīvākas nekā konservētas, tām piemīt arī dziedinošs efekts. Lai uzlabotu tās terapeitiskās un uzturvērtību īpašības, dietologi iesaka dzērienam pievienot vienu tējkaroti kalnu medus. Cilvēkiem ar cukura diabētu svaiga granātābolu un biešu sula kopā ar medu būs laba alternatīva viņu aizliegtajiem saldumiem. Īpaši karstā dienā dzērienam var pievienot ledus gabaliņus.

Anistones ananasu skābeņu kokteilis

View this post on Instagram

A post shared by Natali Apple (@nataliapple) on

  • 300 g mizotu ananasu,
  • 200 g svaigu skābeņu,
  • 2 kivi augļi.

Nomazgātu ananasu un kivi augļus nomizo un sagriež lielās šķēlēs. Rupji sakapā skābenes, visas trīs sastāvdaļas samaisa kopā un uzmanīgi sablenderē.

Holivudas populārā aktrise Dženifera Anistone šo kokteili izvēlās tā veselīgo vitamīnu un garšas dēļ. Ananasi satur bromelaīnu, kas paātrina vielmaiņu un palīdz gremošanas sistēmai. Svaigi spiesta kivi sula uzlabo asinsriti un stiprina vēnas, zaļais pigments, kas atrodas augļos, satur magniju, minerālvielas, kas aktivizē proteīnus un uzlabo smadzeņu darbību. Skābenumam no skābenēm piemīt pretiekaisuma īpašības. Kokteilis ir ne tikai veselīgs un vasarīgs, bet arī slāpes veldzējošs un gards.

Kamberbača vasaras dzēriens «Aperol Spritz»

View this post on Instagram

A post shared by Korkys Wine & Bar (@korkyswineandbar) on

Britu aktieris Benedikts Kamberbačs karstajās dienās izvēlas savu iecienītāko vasarīgo dzērienu «Aperol Spritz», jo tas ir atsvaidzinošs un nav pārāk salds. Lai to pagatavotu, nepieciešams dzirkstošais vīns «Prosecco», aperitīvs «Aperol» un dzēriens «Sprite». Klasiskajam «Aperol Spritz» par pamatu receptei noder 3, 2, 1 formula - 3 daļas «Prosecco», 2 daļas aperitīva «Aperol» un 1 daļa «Sprite». Glāzē ieliek ledu, pievieno «Prosecco», «Aperol» un «Sprite». Dzērienu «Sprite» iespējams aizstāt ar jebkuru citu gāzētu minerālūdeni bez garšas, tad «Aperol Spritz» nebūs tik salds. Glāzē pievieno vienu šķēli apelsīna. Vēss un veldzējošs vasaras dzēriens garšo labāk draugu kompānijā.

Timberleika «The Earl Grey Martini» kokteilis

View this post on Instagram

A post shared by Bostjan Brdnik (@bostjanbrdnik) on

Lai pagatavotu dziedātāja un aktiera Džastina Timberleika iecienītāko vasaras kokteili, jums nepieciešams:

  • 50 ml degvīna,
  • 20 ml citronu sulas,
  • 20 ml medus,
  • 100 ml atdzesētas «Earl Grey» tējas.

Ar karstu ūdeni aplej tējas lapas un atstāj tās uz 15 minūtēm. Sajauc visas sastāvdaļas un sakrata šeikerī, tad ielej glāzē ar lielu daudzumu ledus.

Svelmainās dienās dzēriens var šķist ļoti auksts, taču, baudot kokteili nelielās devās, tam ir ārstnieciskas īpašības. Kokteili ieteicams baudīt nesteidzoties kādā pavēnī kopā ar mīļoto vai labā kompānijā.

Johansones šampanieša kokteilis «Bellini»

View this post on Instagram

A post shared by NYC Cocktails & Recipes (@cocktailswithmenyc) on

  • 10 ml «Prosseco» dzirkstošā vīna,
  • 50 ml persiku biezeņa.

Holivudas aktrise Skārleta Johansone iecienījusi kokteili «Bellini», jo tam piemīt valdzinošs izskats, vieglums un zems alkohola (tikai 5%) un kaloriju saturs. Šāds kokteilis parasti tiek pasniegts šampanieša glāzē.

Atdzesētu persiku biezeni un atdzesētu «Prosecco» dzirkstošo vīnu ielej šeikerī un uzmanīgi sakrata, lai nav putu. Tad lej glāzēs un pasniedz vēsu. Lielisks kokteilis meiteņu sarunām vasaras siltajos vakaros.

Spīrsas aukstā kafija

View this post on Instagram

A post shared by Sundari Nathan (@mymagicpan) on

Popmūzikas princese Britnija Spīrsa karstajās dienās izvēlas Frapučīno atsvaidzinošo dzērienu, kuru piedāvā dažādos kafijas bāros. Frapučīno dzērienam nepieciešams - jaudīgs blenderis, kafija, ledus, sīrups, cukurs un saldais krējums vai saldējums. Visas sastāvdaļas sajauc blenderī un, ja ir vēlme, pievieno smalko ledu. Var izvēlēties kafijas krūzi vai glāzi - tas jau ir gaumes jautājums, jo kafijas garša nezaudē aromātu un baudāma vienatnē vai kompānijā.

«Fuji Spritz»

View this post on Instagram

A post shared by Wonderzine (@wonderzineteam) on

  • 20 g alvejas ievārījuma,
  • 15 ml sakē,
  • 150 ml sausā ābolu sidra,
  • laima lapas dekorēšanai.

Atdzesētā vīna glāzē ieliek ledu līdz glāzes malām, ielej alvejas ievārījumu, sakē un sauso ābolu sidru.

Uzmanīgi samaisa, kamēr alvejas ievārījums ir izšķīdis. Svaigumam pievieno pāris laima lapiņu. Šis dzēriens ir īpaši iecienīts dažādos kūrortos vasaras saulainajās un karstajās dienās.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija