VAKARA ZIŅAS. Kādus krājumus ziemai sagatavojuši pašmāju slavenie?

Virtuvē 10.augusts 2019
 
Foto no privāta arhīva
LL Lauma Lapsa, Dana Dravniece
 
Vasara un it īpaši augusts ir piemērots laiks, lai domātu, ko likt uz kārā zoba aukstajos ziemas mēnešos, atceroties vasaras garšu. Tādēļ aptaujājām sabiedrībā zināmas personības, lai uzzinātu, kā pildās apcirkņi, lai būtu ar ko mieloties ziemā.

Māsa Legzdiņa gatavo dārzeņu asorti

Kurš gan nezina populāro māsu Legzdiņu duetu, ko savulaik iepazinām TV šovā «Dziedošās ģimenes». Māsas ir ne tikai čaklas dziedātājas, bet arī šiverē pa virtuvi. Tiesa gan, Aija uzslavē māsu un norāda, ka konservēšanas un marinēšanas darbi labāk padodas Gundegai. Ko par to saka pati Gundega: «Esmu tā, kas iesaistās konservēšanas beigās un saliek visus punktus uz i, pievienojot garšvielas. Visu izdara manas ģimenes meitenes. Vedeklas meitas saliek gurķīšus un tomātiņus.

Pēdējā laikā mēs gatavojam asorti burciņas, kurās liekam pupiņas, mazos gurķīšus un tomātiņus, kas tiek glabāti ziemai. Garšai pielieku sāli, citronetiķi vai cukuru. Beigās ir interesanti, kāda burciņa tiks atvērta ziemā. Neviena no burciņām nav vienāda. Mēs nezinām, kas būs katrā no tām un kāda ir bijusi mana iedvesma, kurā brīdī esmu pievienojusi vairāk sāli, cukuru vai etiķi. Salieku kopā visu, kas arī piedod interesantu garšu. Pagājušajā vasarā, kad gatavojām konservus, pievienoju klāt arī mazos burkāniņus. Pērn ļoti mazas dārzā bija padevušās sarkanās bietes, bet nolēmām, ka nelaidīsim neko zudībā. Tādēļ arī mazās bietes samarinējām burkās, un sanāca ļoti garšīgi. Visiem ļoti patika. Kad aiznesu uz darbu kolēģēm nogaršot, viņas to atzinīgi novērtēja ar vārdiem: «Garšo vienkārši kolosāli!» Šogad jāmēģina tāpat.»

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija