VAKARA ZIŅAS. Čelsija zābaki – cēla vienkāršība un apavi visiem laikiem!

Mode un stils 3.decembris 2019
 
RM Raivis Maksis Malnacs
 
Čelsija (Chelsea) stila zābaki ir kā dārgs konjaks – izpratne par to ērtumu un kvalitāti nāk ar laiku, kad apavi tiek valkāti. Mūsdienās čelsija zābaki ir universāli, lai gan sieviešu modeļi ir radošāki dizaina un krāsu piesātinājuma ziņā. Šie zābaki kļuvuši ļoti populāri, un daudzi slaveni apavu ražotāji savus modeļus izgatavo pēc to idejas autora un britu apavu meistara Džozefa Spārksa-Hola patenta.

Radīti īpaši karalienei

View this post on Instagram

A post shared by [ PASQ AN ] OFFICIAL (@pasqan_official) on

Uzskata, ka šo modeli 1837. gadā radīja britu apavu meistars Džozefs Spārkss-Hols (Joseph Sparkes-Halls), kurš izgatavoja apavus karaliskajai ģimenei un izveidoja uzņēmumu, kas pārdeva kurpes visā Eiropā un Amerikā. Neskatoties uz diezgan nepretenciozo izskatu, čelsija zābaki ir karaliskas izcelsmes. Potītes augstuma zābaki ar elastīga auduma ielaidumu (elastic ankle boots) tika izveidoti karalienei Viktorijai, kura novērtēja viņai radīto apavu modeli, kas bija paredzēti zirgu izjādēm. Ērtos apavus sāka valkāt ne tikai zirgu izjādēs, bet arī ikdienas dzīvē. Drīz vien šis lakoniskais apavu pāris kļuva par parastu vīriešu garderobes priekšmetu.

Starp citu, šī ir viena no nedaudzajām lietām, ko vīrieši valkāšanai ir aizņēmušies no sievietēm, nevis otrādi. Kā vēsta daži informācijas avoti, 19. gadsimtā čelsija zābaki kļuva par daļu no kavalērijas pulku aprīkojuma. 60. gadu pirmajā pusē mūziķis Džons Lenons, tāpat kā citi grupas «The Beatles» dalībnieki, valkāja gludus ādas čelsija zābakus - diezgan īsus, bez auklas un ar elastīgiem ielaidumiem sānos.

Aktuāli joprojām

View this post on Instagram

A post shared by Rivecour, créateur parisien (@rivecour) on

View this post on Instagram

A post shared by Lucy Jones (@ladylucyjones) on

View this post on Instagram

A post shared by Chez Monsieur (@chez_monsieur) on

View this post on Instagram

A post shared by Pesh.Art (Youthquake) (@pesh.art.shoes) on

Kopš karalienes Viktorijas laika šo zābaku izskats nav daudz mainījies. Britu raksturīgās čelsija zābaku iezīmes ir apavu augstums līdz potītei vai nedaudz augstāk, sašaurināts, noapaļots purngals, plati elastīgi ielaidumi sānos un maza cilpiņa aizmugurē. Vismodernākie čelsija zābaku varianti ir izgatavoti no spilgtām krāsainām faktūrām, rotāti ar modes apdrukām, un tiem ir kontrastējoši ielaidumi attiecībā pret apavu pamattoni.

View this post on Instagram

A post shared by Helen Billkrantz (@helenbillkrantz) on

View this post on Instagram

A post shared by Calzados qvot (@qvot.zapateria) on

Pieskaņojami visam

Čelsija zābaki ir kombinējami gandrīz ar visiem apģērbiem -plīvojošām ​​kleitām un brīvas formas sarafāniem košās krāsās. Sievišķība un brutalitātes akcents vienā tēlā šodien ir modes iezīme. Jo elegantāks un seksīgāks ir jūsu apģērbs, jo raupjāks un izaicinošāks var būt čelsija apavu modelis. Apgriezta vīriešu jaka, ādas beisbola cepure vai plaša aproce ar metāla kniedēm palīdzēs saglabāt raupju akcentu.

Ideāls tandēms ar biksēm

Zābakus var valkāt ar visa veida biksēm - ar izdilušiem džinsiem, auduma biksēm un šortiem. Tos nevajadzētu kombinēt ar izteikta sportiska stila biksēm vai platām kargo stila biksēm.

Atbilstoši visiem laikapstākļiem

Lai dažādotu savu izskatu aukstajā sezonā, bieži eksperimentējiet ar virsdrēbēm. Skaisti mēteļi, ādas, dūnu un «bomber» stila jakas harmoniski izskatīsies ar čelsija stila zābakiem.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija