VAKARA ZIŅAS. Žannas Dubskas padomi, kā satriecoši izskatīties pašizolācijas laikā

Mode un stils 8.aprīlis 2020
 
Nikola Geskina
LL Lauma Lapsa, Dana Dravniece
 
Latvijā populārā stiliste Žanna Dubska šajā situācijā, kad ļaudis pārdzīvo stresu un ir neziņā par nākotni, mudina nenolaist rokas un dalās ar stila padomiem, kā dāmām uzplaukt šajā pavasarī.

Paspēlējamies ar bērniem. Paspēlējamies ar mīļākajiem

«Ir jāsaprot, ko mēs tagad darīsim, kad ir parādījies tik daudz brīvā laika!? Dzīve jau patiesībā nemainās. Pat karš neapstādina cilvēkus izklaidēties, priecāties un mīlēt. Un tāpat arī strādāt, un veikt darba pienākumus attālināti. Viss tas pats! Vienīgi, paliekot mājās, ir jāsaprot, kā rīkoties, lai no dzīves neaiziet skaistums un nepaliek tikai funkcionalitāte un komforts. Atnākot mājās no publiskas vietas, mēs pārģērbjamies funkcionālās un ērtās drēbēs. Tomēr tagad, kad ilgstoši jāsēž mājās, izstaipītās sporta biksēs sēdēt negribas. Tāpēc tāpat ir jāplāno sava garderobe un jāpārģērbjas.

Es šodien sagatavoju četrus apģērbu komplektus. No rīta gribējās pastaigāties. Pirms devos ārā, saliku sava apģērba komplektiņu un uzliku krellītes. Kāpēc? Tāpēc, ja pārstāšu spēlēt sievieti un izskatīties kā sieviete, diezgan ātri izzudīs estētika un paliks tikai funkcija un ērtums. Un tas nav harmoniski! Braucot liftā, paveroties spogulī, man pretī smaida sieviete ar uzkrāsotām lūpām un tirkīzzilām krellītēm. Patīkami! Ja satieku kaimiņu, kurjeru, vai cilvēkus, kas izved atkritumus, pat viņi pasmaida un nodomā, ka esmu baigi forša sieviete, neskatoties ne uz kādu «Covid-19». Ja arī pastaigājos sporta tērpā, tad pievilcīgā sporta tērpā un ar uzkrāsotām lūpām.

Šobrīd šajā ārkārtas situācijā neizmantoju friziera pakalpojumus. Tādēļ matu saknes ir ataugušas, bet es, ejot gan ēterā sociālajos tīklos pie saviem atbalstītājiem, gan pastaigājoties ārā, izvēlos stilīgu galvassegu. Katru rītu esmu savā «Instagram» profilā LIVE (tiešsaistē), ja ir interese, varat pieslēgties no pulksten 8.30 krievu valodā, bet pulksten 9.30 latviešu valodā. Visus uzmundrinu. Dalos ar savu labo garastāvokli. Nodēvēju savu dzīvojamo studiju par «Saulaino stila studiju». Katru rītu, sēžot mājās, pieslēdzos tiešajā ēterā, ko daudzi cilvēki skatās. Dodu savu enerģijas devu citiem. Cilvēki uzdod jautājumus. Es bez kautrības atklāti atbildu uz visiem jautājumiem, bet ar humoru un ironiju. Nekautrējos ne par kādām tēmām parunāt. Daudzi cilvēki saka: «Cik forši! Mēs nākam pie jums pēc ikrīta enerģijas potes.» Protams, es pārdomāju, kāda parādīšos ēterā. Piemēram, savā skaistajā, foršajā linu halātā. Uzkrāsoju arī lūpas.

Ļoti daudzi sēž tagad mājās un sazinās ar videozvaniem. Iesaku pārģērbties šai video translācijai. Piemēram, uzvilkt stilīgu T kreklu ar smieklīgu uzrakstu, uzkrāsot lūpas un izveidot frizūru. Neskatoties uz to, ka sēžam mājās, mēs socializējamies virtuāli. Pat sēžot un staigājot pa dzīvokli, es vienalga uzvelku augstpapēžu kurpes uz 15 minūtēm un izdejojos. Kāpēc? Tāpēc, ka tas ir arī sievišķības un potītes treniņš. Lai neatrastu un nestaigātu tikai basām kājām vai čībās. Ja arī staigā ar basām kājām, tad uz pirkstu galiņiem, lai sievišķīgāk un nepazūd forma. Padejojam un padziedam. Lai mēs spēlējamies, lai mums dzīve ir spēle. Paspēlējamies ar bērniem. Paspēlējamies ar mīļākajiem. Paspēlējamies ar ģimeni. Bet spēlēm vajadzīgi kostīmi, un mājās mēs varam pārģērbties. Ja visu dienu nosēdēsi vienā T kreklā, tas sasvīst. Esmu par to, lai dienā vairākkārt pārģērbtos. Dāmas senākos laikos mēdza vairākas reizes pārģērbties. Var pārvilkt T kreklu, šortus, sporta bikses vai kleitu. Tagad var atļauties uzvilkt tērpus, kuri sen nav vilkti. Pārkomplektēt tos par mājas tērpiem. Uzlikt arī rotas. Piestrādāt pie frizūrām. Piemēram, otrā pasaules kara laikā sievietes ļoti piestrādāja pie galvassegām. Modē bija turbāni no šallēm, lakatiem un izārdītām oderēm. Kad ir limitēta garderobe, tad sieviete liek lietā kreativitāti.

Ļoti bieži, runājot ar cilvēkiem par mājas drēbēm, viņi atbild, ka nēsā to, kas ir novalkāts. Varbūt ir jāpārskata sava garderobe un jāizdomā, ko var nopirkt interneta veikalos. Kāpēc ne? Tas ir tas, ko mēs tagad varam izdarīt. Tiem, kas to neizmantoja, varbūt beidzot ir laiks pamācīties iepirkties internetā. Ja nemāk, tad, lai nāk pie manis. Es iemācīšu. Iepirkties prātīgi un gudri. Jaunieši māk spaidīt pogas, bet tāpat nereti tiek izmests daudz naudas un laika. Rezultātā ir slinkums sūtīt iegādāto preci atpakaļ. Naudu atgriež, bet laiks pazaudēts,» par sapucēšanos šajā laikā, kad neizejam no mājas, stāsta Žanna Dubska.

Nesūdzies, ja tiec aizmirsta kā sieviete!

Sarunā ar »Vakara Ziņām« stiliste atgādina dāmām, ka ir ļoti svarīgi atcerēties un uzposties saviem mājiniekiem, tādējādi nezaudējot sievišķību. «Ļoti daudzas sievietes dzīvojas pa māju sporta tērpos. Bet, ja esam tikai sporta tērpos, tie mūs padara vīrišķīgākas. Ļoti ātri pārvēršamies saviem tuviniekiem par dzīves draudzenēm un mammām, apkopējām vai trauku mazgātājām. Un tad mēs brīnāmies, kāpēc vīrieši aizmirst, ka esam sievietes. Bet, ja esi sieviete, kas sapucējas tikai reizi gadā, vienreiz vai divreiz mēnesī, tad nesūdzies. Svarīgi, lai tuvinieki tevi redz zīda veļā, lai redz augstpapēžu apavos un uzkrāsotām lūpām. Parādi, ka esi sieviete. Ja tu gribi savā dzīvē svētkus, nevis tikai darbu un pienākumus, tad ‒ aiziet! Kā teica aktrise Vija Artmane: «Visa dzīve ir teātris!» Tas nenozīmē, ka mums jāizliekas par citiem. Nē! Mēs esam daudzpusīgi, mums ir dažādas lomas. Un mēs superīgi tās pildām! Bet, ja mēs kādas lomas aizmirstam, tad ir īstais laiks tās atcerēties. Kad ir dots laiks, vajag to izmantot lietderīgi, kāda labuma gūšanai. Līdzko no dzīves aizies vieglums, smaids un pozitīvisms, tā viss, mums ir beigas. Bet, ja dienas laikā stundu pastaigājam rozā zīda krekliņā, ja atauguši sirmie mati, uztinam skaistu turbānu uz galvas, uzvelkam augstpapēdenes, tad ar mums viss būs kārtībā. Ja kādai sievietei vispār nav garderobē nekā skaista, grezna, sievišķīga, gaisīga vai jutekliska, tad to var piemeklēt interneta veikalā,» mudina Žanna Dubska.

Stilīgā Žanna savu enerģiju nodod arī »Vakara Ziņu« lasītājām!

Foto paraksti:

IMG_6686

Stiliste Žanna Dubska dalās ar savu dzīvesprieku, enerģiju un atbild uz jautājumiem, šobrīd katru rītu sociālās vietnes «Instagram» profilā tiešajā ēterā «Saulainajā stila studijā».

IMG_6827

Šajā saspringtajā laikā, ko daudzi pavada mājās, stiliste iedrošina dāmas eksperimentēt ar savu vizuālo tēlu.

IMG_6899

Lai izskatītos skaisti arī mājās, var izvēlēties interesantus, stilīgus T kreklus ar smieklīgiem uzrakstiem, tādējādi apvienojot komfortu ar estētiku.

IMG_7365

Mājās tikai čībās? Nebūt ne! Kāpēc gan nepadejot kaut vai dažas minūtes skaistajās augstpapēžu kurpītēs, kuras ikdienas skrējienā ne pārāk bieži uzvelkam!

IMG_7980

Dāmas! Neaizmirstam par aksesuāriem! Arī mājās var uzlikt savas mīļākās krelles, auskarus, rokassprādzes vai arī radīt savus aksesuārus.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija