Zāļu tējas un vērtīgi produkti - ieteikumi vīrieša intīmajai veselībai

Veselība 9.decembris 2018
 
Pixabay
Intīmās veselības problēmas vīriešus parasti piemeklē vecuma posmā ap 40 gadiem, taču, savlaicīgi rūpējoties par vīrieša intīmo veselību, ir iespējams izvairīties vai vismaz mazināt prostatas problēmas, urīnceļu iekaisumu un impotenci. Farmaceite Ilze Jaudzeme stāsta, kā izvairīties no delikātām saslimšanām un kā rīkoties, ja veselība nav bijusi pietiekami stipra.

Uretrīts

Uretrīts ir urīnizvadceļu iekaisums.

To var izraisīt baktērijas, vīrusi, patogēnās sēnītes.

Vīrieši ar urīnceļu iekaisumiem saskaras retāk nekā sievietes orgānu fizioloģiskā izvietojuma dēļ, taču arī vīriešu vidū tas ir pietiekami izplatīts. Simptomi - sāpīga urinēšana, dedzinoša sajūta, nieze, smagākos gadījumos pat strutaini izdalījumi. Lai izvairītos no uretrīta un mazinātu tā simptomus, ieteicams:

#1 Lietot zāļu tējas

Lai izvairītos no uretrīta, ieteicams dzert dažādas augu tējas, kuru sastāvā ir bērza lapas, miltenes lapas, pētersīļa sakne, kadiķa augi, pelašķa laksti, brūkleņu lapas, linu sēklas, kliņģerīšu ziedi un lupstāju laksti.

Pixabay

#2 Dzert sārmainus šķidrumus

Ieteicams sārmains šķidrums, piemēram, dzēstās sodas dzēriens, ko pagatavo, ¼ tējkarotes sodas šķīdinot 125-200 ml karsta ūdens, dzērienu atdzesē un dzer. Ķermeņa vide no skābas kļūs par sārmainu, un tas palīdzēs mazināt urinēšanas radītās sāpes. Kopumā dienā pastiprināti jālieto šķidrums - glāze ūdens vai tējas stundā, vismaz desmit glāzes dienā. Lielais šķidruma apjoms palīdzēs izskalot no urīnceļiem nelabvēlīgās baktērijas.

#3 Uzņemt C vitamīnu

Uretrīta gadījumā būtiski uzņemt C vitamīnu, tāpēc ieteicams lietot dzērveņu, brūkleņu, melleņu sulu, kam var pievienot klāt arī nedaudz ābolu sulas. C vitamīns aizkavēs baktēriju pielipšanu urīnceļu sieniņām un līdz ar to mazinās iekaisuma izplatību.

#4 Izmantot dabīgos antiseptiķus

Ieteicams atbrīvoties no nelabvēlīgajiem mikroorganismiem, lietojot dabīgos antiseptiķus, piemēram, eksotisko, bet efektīvo skudrkoka mizas ekstraktu.

#5 Ievērot higiēnu

Īpaši svarīgi rūpēties par personīgo higiēnu - regulāri mazgāties un valkāt kokvilnas veļu.

#6 Izslēgt no ēdienkartes sparģeļus, bietes un sarkano gaļu

Lai gan dārzeņi ir veselīgi un tos uzturā jālieto regulāri, uretrīta saasinājuma laikā ieteicams izvairīties no tādiem dārzeņiem kā sparģeļi un svaigas bietes, tomāti, zemenes, burkānu sula un citrusaugļi. Tāpat nevajadzētu iekļaut ēdienkartē sarkano gaļu. Šo produktu sastāvā esošās vielas kairina urīnceļus. Tāpat saslimšanas laikā jāizvairās no alkohola un kofeīna lietošanas, tostarp melnās tējas.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija