Padomi, kā atmest smēķēšanu!

Veselība 11.decembris 2018
 
SCANPIX
Rita Lazda
 
Droši vien kāds no smēķētājiem kaut reizi ir iedomājies, ka vajadzētu tikt vaļā no šī netikuma. Lūk, daži padomi, kas, iespējams, palīdzēs atmest smēķēšanu.

# ATRODI IEMESLU, KĀPĒC ATMEST

Lai izlemtu par labu smēķēšanas atmešanai, vispirms izlem, kāds ir iemesls, lai to darītu. Piemēram, tas varētu būt tāpēc, lai pasargātu pārējo ģimeni un nepārvērstu viņus par pasīvajiem smēķētājiem. Tāpat atbrīvošanās no šī netikuma var būt saistīta ar dažādiem citiem medicīniskiem iemesliem.

# PRASI PALĪDZĪBU TUVINIEKIEM UN DRAUGIEM

Izstāsti saviem vistuvākajiem cilvēkiem par to, ka esi nolēmis atmest smēķēšanu. Tuvākie tevi var atbalstīt brīžos, kad liekas, ka nepietiek spēka, lai īstenotu apņemšanos, tāpat iedrošināt, ja neesi pārliecināts, vai viss izdosies.

#IZVAIRIES NO ALKOHOLA LIETOŠANAS

Speciālisti iesaka vismaz laikā, kad esi nopietni apņēmies atmest smēķēšanu nelietot arī alkoholu, jo tā lietošanas laikā ir daudz grūtāk koncentrēties uz noliktajiem mērķiem.

#IZTĪRI MĀJU

Nav noslēpums, ka jau pirmajās pāris nedēļās kopš brīža, kad atmetīsi smēķēšanu uzlabosies arī oža. Tas ir arī labs iemesls, lai kārtīgi iztīrītu vidi sev apkārt un saprastu, cik patiesībā gaiss ir patīkams bez tik ierastajiem cigarešu dūmiem.

!Triki ātrākai mājas uzkopšanai

# MĒĢINI ATKAL UN ATKAL

Pat ja atmest šo netikumu neizdodas ar pirmo reizi, tad "nemet plinti krūmos" un mēģini atkal un atkal no jauna. Iespējams, šādā veidā sapratīsi, cik stiprs ir tavs gribasspēks un kādā no brīžiem būsi 100% pārliecināts, ka viss izdosies.

# SĀC KUSTĒTIES

Laiku, ko iepriekš pavadīji smēķējot, tagad vari veltīt, piemēram, fiziskām aktivitātēm. Vingro, skrien, dodies garās pastaigās. Dari visu, lai uzlabotu savu fizisko veselību.

VIDEO PADOMS: Vingrojumi treniņiem mājās

# ĒD AUGĻUS UN DĀRZEŅUS

Laikā, kad cīnies ar smēķēšanas atmešanu, aizmirsti par diētām, bet rūpējies par to, lai tava ēdienkarte ir sabalansēta. Uzturā vairāk lieto augļus un dārzeņus, kas dos papildu enerģiju un vitamīnu devu tavam organismam.

IZMĒĢINI! RECEPTES 12 GARDU SMŪTIJU PAGATAVOŠANAI

# IZVĒLIES, KĀ SEVI APBALVOSI

Piekritīsi, ka smēķēšanas atmešana nav no vieglajiem uzdevumiem, tāpēc būs tikai godīgi, ja sevi motivēsi, piemēram, ar kādu balvu. Izvēlies, kā izlietosi tos līdzekļus, ko iepriekš tērēji cigarešu iegādei.

*Vēl vairāk padomu, kā atmest smēķēšanu atrodami šeit.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija