Kā parūpēties par ādu ziemā

Veselība 12.decembris 2018
 
SCANPIX
Rita Lazda
 
Sals, vējš, zemā gaisa temperatūra- tie ir faktori, kas būtiski ietekmē sejas ādas stāvokli ziemā. Apkopojām padomus par to, kā par ādu rūpēties šajā gada periodā.

# UZSTĀDI MĀJĀS GAISA MITRINĀTĀJU

Gaisa mitrinātāja izmantošana mājās, vai, piemēram, birojā palīdzēs rūpēties, lai arī ziemas periodā tava āda tiktu pietiekami mitrināta. Visefektīvāk būs, ja mitrinātājs atradīsies telpās, kurās uzturies visbiežāk.

# IEROBEŽO LAIKU, KO PAVADI DUŠĀ

Varbūt šķiet, ka tavs ķermenis jūtas labāk, ja dušā pavadi ilgāku laiku, tomēr speciālisti ziemas periodā iesaka dušā pavadīt ne ilgāk kā 5-10 minūtes. Turklāt atceries, ka mazgājies nevis karstā, bet remdenā ūdenī. Ja pēc mazgāšanās tava āda kļuvusi sarkana, tad tā ir pazīme, ka ūdens bijis par karstu.

#LIETO SEZONAI ATBILSTOŠU KOSMĒTIKU

Lai gan veikalu plauktos atrodami neskaitāmi kosmētikas produkti, atceries, ka ziemā jāizvēlas tie, kas īpaši piemēroti šim periodam. Tava āda būs pateicīga, ja izvēlēsies produktus, kas dziļi mitrina ādu. Vislabākie būs produkti, kas satur dabīgās eļļas un sviestu.

VIDEO PADOMS: Kā mājās pagatavot mitrinošu krēmu

# IZVĒLIES KOSMĒTIKU AR SAULES AIZSARGFILTRU

Lai gan varētu šķist, ka ziemas periodā saules stari krietni mazāk ietekmē tavu ādas stāvokli, tomēr nedrīkst aizmirst, ka arī tagad ļoti svarīgi izvēlēties kosmētiku ar saules aizsargfiltru un pasargāt ādu no kaitīgās ultravioleto staru ietekmes.

# ĢĒRBIES ATBILSTOŠĀ APĢĒRBĀ

Atceries, ka šajā gada periodā īpaši ieteicams izvēlēties apģērbu no dabīgiem materiāliem. Neaizmirsti, ka lai aukstā laikā sausa nepaliek roku ādā, obligāti jāvelk cimdi. Tāpat izvēlies atbilstošas siltās jakas, kas, piemēram, aiztur vēju un mitrumu.

VIDEO PAMĀCĪBA: Iesācējiem! Kā uzadīt cimdus

# ĒD PAREIZI, DZER DAUDZ ŪDENS

Protams, ka arī ziemas periods nav izņēmums un arī šobrīd īpaši jārūpējas, lai tavs uzturs būtu pietiekami sabalansēts. Organismam ir īpaši nepieciešami vitamīni un vērtīgās uzturvielas. Tāpat nekādā gadījumā neaimirsti par pietiekamu ūdens daudzumu katru dienu.

* Šos un citus padomus atradīsi arī šeit.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija