Septiņi produkti, kas jālieto uzturā, lai acis būtu veselas

Veselība 14.janvāris 2019
 
Pixabay
Beāte Purmale
 
Lai cilvēks varētu gan labi justies, gan izskatīties, nepieciešams ievērot ne tikai sabalansētu uzturu un sportot, bet arī ņemt vērā, kuri produkti var ietekmēt un uzlabot redzes orgānu - acis. Ja arī tev savu acu veselība ir svarīga, ielūkojies šajā bleubloom.com sagatavotajā sarakstā un uzzini, kas tev var lieti noderēt.

Saldie kartupeļi

Oranžā krāsa ir visatbilstošākā acu veselībai. Savukārt beta karotīna pigments, nonākot organismā, pārtop par A vitamīnu. Šīs uzturvielas palīdz uzlabot acu redzamību naktī, kā arī novērš acu sausumu. Arīdzan palīdz mazināt acu infekciju risku.

Pixabay

Kacenkāposti

Luteīns un zeaksantīns ir antioksidanti, kas sastopami daudzos dārzeņos. Tie ir radniecīgi A vitamīnam un beta karotīnam. Tavu acu audi tiks veiksmīgi pasargāti no saules radītajiem bojājumiem. Tiks mazināts arī kataraktas un redzes pasliktināšanās risks. Izvēlies uzturā lietot zaļos lapu dārzeņus, klāt pieliekot olīveļļu, lai uzņemtu luteīnu un zeaksantīnu.

Zaļā tēja

Tajā ir gan antioksidanti, gan aminoskābes, gan dažādas minerālvielas. Zaļajā tējā ir katehīni, kas ir spēcīgi antioksidanti un līdz cīņā ar dažādu slimību attīstību. Tie arīdzan samazina kataraktas veidošanās risku un makulāro deģenerāciju, kas var novest līdz acs aklumam. Katehīni ir arī šokolādē un sarkanajā vīnā.

Pixabay

Pilngraudu produkti

Kvinoja, brūnie rīsi un pilngraudu brokastu pārslās ir bagātīgs daudzums E vitamīna, cinka, niacīna, kas palīdz uzlabot acu veselību. Niacīns ir ļoti nozīmīgs vispārējai acu veselībai, tas galvenokārt ir sastopams graudos.

Burkāni

Vēl viens oranžais dārzenis, kas ir lielisks vitamīna A un beta karotīna avots, ir burkāns. A vitamīns palīdz tīklenei apsorbēt gaismu. Karotinoīdi, kas ir otri biežākie uztura produktos sastopamie antioksidanti, visbiežāk atrodami dzeltenos, oranžos dārzeņos un augļos. Tie palīdz samazināt daudzu acu slimību un infekciju risku.

Pixabay

Sēklas

Čia sēklas, linsēklas, kaņepju sēklas ir bagātīgs omega-3 taukskābju avots. Tostarp riekstu un pākšaugu sastāvā ir daudz E vitamīna, kas uzlabo redzi un palīdz pret dažādām acu kaitēm.

Ūdens

Ja tu saskaries ar sausām acīm vai miglainu redzi, tas nozīmē, ka pastāv liels dehidrācijas risks. Ūdens arīdzan palīdz no ķermeņa izvadīt toksīnus. Ja ikdienā lietosi pietiekamu daudzumu ūdens, tas palīdzēs mainīt fokusu un koncentrēt skatienu.

Pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija