Kā stiprināt imunitāti, pavasari gaidot?

Veselība 29.janvāris 2019
 
Pixabay
ZK Zane Kārkla
 
Ziemas aukstie mēneši ir īsts pārbaudījums mūsu imunitātei, jo tā ir noslogota cīņā ar sezonas vīrusiem, tiek zaudēts liels enerģijas daudzums. Līdz ar siltākiem pavasara saules stariem pēc iespējas ātrāk vēlamies atbrīvoties no ziemas mēteļiem, taču – ak, vai! – nereti tieši tad mūs noķer klepus vai iesnas, jo organisms pēc ziemas ir saguris. Tāpēc svarīgi atcerēties – lai pavasari mēs sagaidītu veseli un enerģijas piesātināti, par organisma stiprināšanu jārūpējas visa gada garumā, ne tikai gada tumšākajā un drēgnākajā laikā.
Ļoti svarīgi aspekti imunitātes stiprināšanā ir aktīvs dzīvesveids un sabalansēts, vitamīniem bagāts uzturs. Piemēram, veselības saglabāšanā liela nozīme ir zivju eļļai. Tās efektivitāte un lietderīgums ir atzīts jau gadsimtiem.

Jāpiebilst, ka sākotnēji eļļu no zivju aknām izmantoja rūpnieciskos nolūkos. Taču norvēģu farmaceits Pēteris Mollers bija pirmais, kas zivju eļļu sāka ražot ārstnieciskiem mērķiem, jo novēroja, ka Norvēģijas rietumu piekrastes iedzīvotāji, kas regulāri uzturā lieto mencu aknu eļļu, slimo reti. Viņš savu darba mūžu veltīja tam, lai uzlabotu šī veselīgā šķidruma garšu un tīrību.

Zivju eļļas galvenais trumpis ir tur esošās omega-3 taukskābes. Un, kā zināms, visvairāk omega-3 taukskābes ir jūras zivīs: arktisko ūdeņu treknajās zivīs (piemēram, lasī, skumbrijā, siļķē, anšovos un sardīnēs), zivju aknās (īpaši mencu). Zivīs esošās omega-3 ir bagātas ar DHS (dokozaheksaēnskābi) un EPS (eikozapentaēnskābi). Tās ir būtisks mūsu organisma šūnu (sevišķi smadzeņu, acs un sirds) celtniecības materiāls. Daudzu desmitu gadu laikā ir veikti tūkstošiem zinātnisko pētījumu par jūras izcelsmes omega-3 taukskābēm (DHS un EPS) un pierādīta to labvēlīga iedarbība uz sirds un asinsvadu sistēmu, smadzenēm un redzi. Jo vairāk šīs divas taukskābes ir zivju eļļas sastāvā, jo vērtīgāka tā ir mūsu organismam. Zivju eļļā ir arī dabiski D3 un A vitamīni, kuri mūsu organismā veicina normālu imūnsistēmas darbību.

Taču tā kā zivis ēdam ne tik bieži, cik vajadzētu (uztura speciālisti iesaka lietot treknās zivis ne retāk kā divas reizes nedēļā), mūsdienu uzturā ir nepietiekams to omega-3 taukskābju daudzums, kuras var uzņemt tikai ar zivīm un jūras produktiem. Tāpēc omega-3 taukskābes ieteicams uzņemt ar uztura bagātinātājiem. Piemēram, Latvijā atzinību un atpazīstamību ieguvusi daudzveidīgā Möller’s produkcija. Möller’s zivju eļļa ir uztura bagātinātājs, ko lieto, lai uzņemtu organismam nepieciešamās vielas. Vienlaikus svarīgi saprast, ka zivju eļļa nav ārstniecības līdzeklis, bet tās regulāra lietošana palīdz samazināt saslimšanas risku.

Domājot par imunitātes stiprināšanu, pavasari gaidot, noderīgs palīgs būs Möller′s Dobbel Immunity. Produkts ir domāts cilvēkiem, kas rūpējas par savu veselību, un vēlas būt aktīvi un veseli katru dienu. Möller′s Dobbel Immunity ir piešķirts DNV sertifikāts, kas apliecina, ka produkts ir tīrs ar koncentrētu omega-3 saturu, tam ir zema oksidēšanās iespēja. Möller′s Dobbel Immunity satur vērtīgo DHS un EPS, kā arī D3 (veicina normālu imūnsistēmas darbību, palīdz uzturēt kaulu, zobu, muskuļu darbību un zobu veselību), A (palīdz uzturēt normālu redzi, ādas un gļotādas veselību) un E vitamīnus (neitralizē brīvos radikāļus). Savukārt omega-3 taukskābēm EPS/DHS ir pierādīta pozitīva ietekme uz sirds un asinsvadu sistēmu, DHS palīdz uzturēt normālu smadzeņu darbību un redzi. Šo taukskābju labvēlīga ietekme uz veselību ir uzņemot tās vismaz 250 mg dienā.

Publicitātes foto

VESELĪBAI IZVĒLIES LABĀKO. Dabīgas omega-3 taukskābes un D, A vitamīni veicina normālu imūnsistēmas darbību.

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija