5 iemesli, kāpēc jādzer liepziedu tēja labākai veselībai

Veselība 5.jūlijs 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Liepziedu tējai jau izsenis piedēvēts daudz dziedinošo īpašību, kuru dēļ cilvēki tās ļoti iecienījuši.

1. Dabiski nomierinošs līdzelis

Šī ir ideāla tēja stresa pilnas dienas nobeigumam. Tā nomierina un atslābina, palīdzot gūt nepieciešamo atpūtu. Taču tas nav viss! Liepziedu tēja arī mazina galvassāpes un migrēnu. To ir ieteicams lietot periodos, kad smadzenēm ir papildus slodze, piemēram darbā vai studējot.

Liepziedu tēja ir droša bērniem, īpaši hiperaktīviem. Bērniem var dot gan liepziedu tēju, gan sagatavot nomierinošu liepziedu vannu.

2. Palīdz pret gremošanas problēmām

Diemžēl stress nereti ir cēlonis gremošanas traucējumiem un pat sliktai dūšai. Liepziedu tējas nomierinošās īpašības palīdzēs justies labāk. Tēja arī stimulē gremošanas procesus, tādejādi veicinot apetīti. Liepziedu tēja arī palīdzēs, ja ciet no zarnu iekaisuma, čūlas, uzpūsta vēdera un caurejas. Tā arī mazina atviļņa slimības simptomus.

3. Attīra ķermeni

Nomierinošā tēja atvieglo žultspūšļa problēmas, stimulējot aknu darbību. Lielāko efektu sniedz tieši liepu iekšējās mizas novārījums. Liepziedi uzlabo urinēšanu un palīdz ķermenim atbrīvoties no liekā. Tā arī palīdz pret urīnpušļa iekaisumiem.

Vēl viens liepu mizas novārījuma pozitīvā īpašība ir tā spēja cīnīties ar celulītu. Novārījums palīdz atbrīvot ķermeni no toksīniem, kuri ir cēlonis ādas iekaisumiem.

4. Palīdz sirdij

Miers ir tas, kas palīdz sirdij būt veselai. Dzerot liepziedu tēju stresa situācijās, tā arī palīdzēs pret sirdsklauvēm un aritmiju. Tēja palīdz mazināt augsta asisnspiediena risku, kā arī palīdz novērst sirds un asinsvadu slimības. Tāpat liepziedu tēja atbrīvo asinsvadu sieniņas, ietekmējot antikougalantus un vazodilatatorus. Tējas īpašības palīdz arī novērst asinsvadu aizsērēšanos.

5. Palīdz pret aizliktu degunu saaukstēšanās gadījumos

Dzerot liepziedu tēju uzreiz, kad sajusti pirmie saaukstēšanās simptomi, tās atkrēpošanas īpašības palīdzēs sāpoša kaklaun klepus gadījumā. Ieteikums ir tējai pievienot medu.

Drudža gadījumā, tēja veicinās izsvīšanu un palīdzēs "nosist' temperatūru. Tāpat tā izvadīs no organisma toksīnus, kas veicina infekciju.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija