5 lietas, kas jāzina par āboliņa tējas ietekmi uz veselību

Veselība 7.jūlijs 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Sarkanā āboliņa tēja palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs, atvieglot menopauzes simptomus, aizsargāt pret prostatas vēzi, uzlabot asins cirkulāciju, nomierināt nervus, stirprināt kaulus, kliedēt elpvadu iekaisumus, attīrīt ādu un ķermeni, kā arī stiprināt imūnsistēmu. Tēju pagatavo no sarkanā āboliņa ziediem un lapām.

1. Mazina vēža risku

Daudzi pētījumi pierādījuši, ka sarkanajā āboliņā esošie antioksidanti un izoflavoni ir saistīti ar vēža riska mazināšanu, īpaši prostatas veža. Tomēr, ņemot vērā, ka izoflavoniem ir līdzīgs efekts kā estrogēnam, šīs īpašības vēža gadījumā, dzerot āboliņa tēju, var situāciju pasliktināt un palielināt risku krūts un olnīcu vēžu veicināšanai. Šo iemeslu dēļ, tēju vajadzētu lietot uzmanīgi un konsultējoties ar ārstu.

2. Atvieglo menstruāciju sāpes

Menopauze var būt stresa pilns laiks sievietes dzīvē, jo ķermenis īsā laika periodā piedzīvo lielas izmaiņas. Sievietes moka karstuma viļņi, galvassāpes, stress, garstāvokļa maiņas, bezmiegs un pat sirdsklauves. Vairāki pētījumi pierāda, ka sarkanajā āboliņā esošie izoflavoni mazina šos simptomus. Tāpat tēja atvieglo menstruāciju sāpes - vēdera krampjus un smagu asiņošanu.

3. Rūpējas par ādu un matiem

Tējai piemītošās pretiekaisuma īpašības kopā ar tajā esošo lielo daudzumu minerālu un imūnsistēmas stirpināšanai nepieciešamo vielu, palīdz novērst tādas ādas slimības kā ekzēmu un psoriāzi. Tāpat tēja mazina matu izkrišanu. Ar atdzesētu āboliņu tēju izmazgājot galvu, veselīgāka kļūs gan galvas āda, gan mati.

4. Stiprina kaulus

Cilvēkiem kļūstot vecākiem, kauli sāk zaudēt minerālus. Sarkanā āboliņa tēja palīdz stiprināt kaulus, kamēr tājā esošie minerāli aizsargā tos pret osteoporozi.

5. Uzlabo asinsriti

Tējas asins retināšanas īpašības padara to par lielisku palīgu asinsrites uzlabošanai, kamēr kalcijs palīdz uzsūkt ķermenim nepieciešamo dzelzi no pārtikas. Tas nozīmē, ka asinīm piekļūs vairāk skābekļa un tās ātrāk sasniegs ķermeņa ekstremitātes, ādu un orgānu sistēmu, ātrāk atjaunojot šūnas.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija