3 zinātniski pierādīti fakti, kā ķirši palīdz tavai veselībai

Veselība 14.jūlijs 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Ķirši ir viena no veselīgakajām ogām, ko varam ēst. Uzzini, kā tieši ķirši palīdz organismam un veicina tā labsajūtu.
Ķirši ne tikai ir bagāti ar oksidantiem, kas aizkavē novecošanu un hroniskas slimības, bet tie mūs pasargā arī no diabēta, normalizē holesterīna daudzumu asinīs un mazina sāpēs pēc fiziskas piepūles. Amerikā veiktus pētījumus, kas pierādījuši, ka ķirši palīdz arī bezmiega, artrīta un podagras gadījumos.

1. Veicina veselīgu miegu

Ķirsī ir daudz melatonīna - hormona, kas regulē mūsu miega ciklu. Pētījums, kura dalīnieki cieta no bezmieka, pierādīja, ka no rīta un divas stundas pirms miega iedzerot ķiršu sulu, gulēšanas laiks cilvēkiem palielinājās par stundu un 24 minūtēm.

2. Palīdz artrīta gadījumā

Vairāki pētījumi pierādījuši, ka ķirši palīdz osteoartrīta slimniekiem. Regulāri pievienojot ķiršus vai 100% ķiršu sulu katrai maltītei vai uzkodai, iespējams mazināt artrīta radītās sāpes.

3. Mazina podagras uzliesmojuma risku

Podagra veidojas tad, kad urīnskābe kristalizējas locītavās, radot sāpes un pampumu. Kāds pētījums pierādījis, ka podagras pacienti, kuri lietoja ķiršus tikai divas dienas (gan svaigā veidā, gan to sulu) uzrādīja par 35% mazāku risku podagras uzliesmojumam, salīdzinājumā ar tiem, kuri ķiršus neēda.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija