1. Paprika
Jau vēstījām, ka tiem ir liela uzturvērtība, turklāt tie palīdzēs samazināt vēža risku un aizsargāt holesterīnu un taukus no oksidatīviem bojājumiem.
149 gramos paprikas ir 9 grami ogļhidrātu, no kuriem 3 grami ir šķiedrvielas. Paprika nodrošina 93% no nepieciešamās vitamīna A dienas devas un par 317% palielian vitamīna C uzņemšanu.
2. Brokoļi
Brokoļi ir superēdiens.
91 gramā svaigu brokoļu ir 6 grami ogļhidrātu, no kuriem 2 grami ir šķiedrvielas. Tas arī par 100% palielina vitamīnu C un K uzņemšanu.
3. Sēnes
Sēnēs ir ļoti maz ogļhidrātu. 70 gramos svaigu sēņu ir tikai 2 grami ogļhidrātu, no kuriem 1 grams ir šķiedrvielas. Sēnēm piemīt spēcīgas pretiekaisuma īpašības.
4. Ziedkāposts
100 gramos svaiga ziedkāposta ir 5 grami ogļhidrātu, no kuriem 3 grami ir šķiedrvielas. Tajā ir arī daudz vitamīna K un tas veicina par 77% vitamīna C uzņemšanu.
Ziedkāposts palīdz arī samazināt sirds slimību un vēža risku.
5. Ķiploks
Ķiploks ir labi pazīstams līdzeklis imūnsistēmas uzlabošanai. Tas arī normalizē asinsspiedienu.
Ķiploka daiviņa satur 1 gramu ogļhidrātu, no kura puse ir šķiedrvielas.
Komentē