10 dārzeņi, kuri vislabāk palīdzēs diētai

Veselība 26.jūlijs 2019
 
Baiba Puriņa
 

2 / 2

pixabay

6.Gurķi

Gurķos ir maz kaloriju un tie ir ļoti atsvaidzinoši. 104 gramos sasmalcināta gurķa ir 4 grami ogļhidrātu, kuros šķiedrvielu ir mazāk nekā grams.

lai gan gurķos nav daudz vitamīnu un minerālu, tie satur tādu komponentes, kas labi ietekmē mūsu veselību. Pētījumi pierādījuši, ka gurķi mazina vēža un iekaisuma risku, kā arī aizsargā smadzeņu veselību.

7. Tomāti

Jau zināms, ka tomātiem piemīt veselību uzlabojošas īpašības.

149 gramos ķiršu tomāti ir 6 grami ogļhidrātu, no kuriem 2 grami ir šķiedrvielas. Tomātos ir daudz vitamīnu A, C un K. Tajos ir arī daudz kālija, kas palīdz samazināt asinsspiedienu un novērst sirdslēkmes risku.

8. Sīpoli

Lai gan sīpolos ir daudz ogļhidrātu, tos parasti uzņemam mazos daudzumos to spēcīgās garšas dēļ.

58 gramos sagrieztu sīpolu ir 6 grami ogļhidrātu, no kuriem 1 grams ir šķiedrvielas. Sīpolos ir daudz antioksidantu, kas palīdz samazināt asins spiedienu.

9. Redīsi

116 gramos svaigu redīsu ir 4 grami ogļhidrātu, no kuriem 2 grami ir šķiedrvielas.

Tajos ir daudz vitamīna C. Jau vēstījām, ka redīsi mazina krūts vēža risku sievietēm pēc menopauzes iestāšanās, palīdzot ķermenim metabolizēt estrogēnu.

10. Zaļās pupiņas

125 gramos pagatavotu zaļo pupiņu ir 10 grami ogļhidrātu, no kuriem 4 grami ir šķiedrvielas. Tajās ir daudz hlorofila, kas var palīdzēt mazināt vēža risku.Tāpat zaļās pupiņas palīdz smadzeņu darbībai.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija