5 fakti par aronijām un to, kā tās ietekmē mūsu veselību

Veselība 5.augusts
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Aronijas var ēst gan svaigā veidā (to sīvā garša gan var neiet pie sirds visiem), gan izmantot dāžādu ēdienu un dzērienu pagatavošanai (pīrāgu, sulu, tēju, utt.) Izrādās, ka aronijai, līdzīgi kā citām vasaras veltēm, ir daudz labu īpašību, kas uzlabo mūsu veselību.

1. Cīnās ar vēža šūnām

Pētījums pierādījis, ka aronija mazina šūnu bojājumus krūts vēža gadījumā. Pārbaudot vīnogu, aroniju un melleņu iedarbību uz vēža bojātajām šūnām - aronijas uzrādīja vislabākos rezultātus.

2. Uzlabo orgānu stāvokli

Pētījums atklājis, ka aroniju sula aizsargā aknas no bojājumiem. Sula mazināja to simptomus. Tāpat aroniju sula labi palīdz kuņģa problēmu gadījumā un veicina šī orgāna veselību.

3. Palīdz diabēta gadījumā

Pētījumi pierādījuši, kas aronijai piemīt īpašības, kas palīdz cilvēkiem, kuriem konstatēts diabēts. Aroniju sula uzlabo imūnsistēmu un mazina iekaisumu, kas saistītts ar diabēta diagnozi. Aronijai piemīt izturība pret insulīnu, līdz ar to tās neļauj diabētam progresēt.

pixabay

4. Uzlabo artēriju un asinsvadu veselību

Aronija spējot aizsargāt pret konorāro artēriju slimībām. Aronijas, līdzīgi kā mellenes, atslābina audus, tādejādi uzlabojot asinsriti. Tas ir svarīgi, jo daudzas kardiovaskulārās slimības rada artēriju aizsprostošanos.

5. Bagātas ar vitamīniem

Aronijās ir daudz vērtīgu uzturvielu:

  • vitamīns C;
  • folijskābe;
  • B grupas vitamīni - B1, B2, B6;
  • vitamīns K;
  • niacīns;
  • pantotēnskābe;
  • nātrijs;
  • kālijs;
  • kalcijs;
  • magnēzijs;
  • dzelzs;
  • cinks, un citi.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija