10 pārsteidzoši un mazzināmi fakti par dzērvenēm, kas palīdz saglabāt veselību

Veselība 23.augusts
 
Baiba Puriņa
 

2 / 2

Ilze Zvēra/F64

Un vēl...

7. Rudenī, skābējot kāpostus, ieteicams tiem pievienot dzērvenes vai brūklenes, jo tās lieliski papildina kāpostu garšu. Ir daudz un dažādu veidu, kā dzērvenes izmantot kulinārijā. Dzērvenes var uzglabāt gan svaigā veidā, gan sasaldētas.

8. Jūrnieki savos braucienos savulaik ņēma līdzi mucas ar šīm ogām, lai izvairītos no saslimšanas ar cingu.

9. Atšķirībā no pieņēmuma, dzērvenes patiesībā neaug ūdenī. Dzērvenēm ir mazas "kabatiņas", kurās iekļūst gaiss, tāpēc tās negrimst ūdenī. Pašas ogas satur 90% ūdens.

10. Dzērvenes mēdz izmantot kā auduma krāsvielu.

Avoti:

US News Health

Thats it

Apriņķis.lv

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija