7 alvejas izmantošanas veidi, kas palīdz justies un izskatīties labāk

Veselība 24.oktobris 2019
 
pixabay.com
Baiba Puriņa
 
Alveja ir gandrīz kā mājas aptieciņa un spa salons vienā augā. Tās pārsteidzošās īpašības palīdz ādai, matiem, zobiem un daudz kam vēl. Ieskatīsimies, kā alveja spēj mums palīdzēt justies un izskatīties labāk.

1. Palīdz pret blaugznām

Alveja lieliski palīdzēs risināt blaugznu problēmu, kas cepuru nēsāšanas sezonā mēdz saasināties.

Pārgriez alvejas lapu un ar karoti izgreb tās želejveida vidu. Samaisi bļodiņā alveju ar kondicionieri, nedaudz olīveļļas un kokosriekstu eļļas. Masu iezied galvas ādā. Tad matus izmazgā. Maisījums uzlabos galvas ādas stāvokli un padarīs mīkstākus arī matus.

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. Sejas maska

No alvejas iespējams pagatavot atsvaidzinošu sejas masku, kas līdzēs pret tumšajiem ādas pigmentiem un aknes radītajām rētām. Blenderī ievieto alvejas lapas želejveida vidu (to atdali tāpāt, kā iepriekšējā veidā) un sablenderē, lai tas kļūtu šķidrāks.

Tad salvetē izgriez caurumus acīm, degunam un mutei. Salveti iemērc alvejā un kārtīgi tajā samitrini. Uzklāj salveti uz sejas un ļauj tai 15 minūtes iesūkties ādā.

Mīkstināt sejas ādu un atbrīvoties no sausas ādas vari arī vienkārši pārgriežot alvejas lapu uz pusēm un ar tās želejveida saturu ieziežot sejas ādu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

3. Apmatojuma likvidēšanai

Alveja palīdzēs nomierināt ādu un atvieglos atbrīvošanos no nevēlamā apmatojuma padusēs. Pārgriez gareniski uz pusēm alvejas lapu un ar tās saturu iezied padusi. Tad ņem talkā skuvekli un viegli atbrīvojies no apmatojuma, netraumējot ādu.

4. Pret sausu roku ādu

Aukstā laikā mūsu roku āda kļūst sausāka, īpaši pēc ūdens izmantošanas.

Bļodiņā ar stampu saspaidi sagrieztas alvejas lapas (gan to željveida saturu, gan pašus lapas) ar medu. Masu uzklāj uz rokām un ļauj tai nedauz iesūkties, tad rokas noskalo. Alveja un medus palīdzēs atbrīvoties no sausās ādas un mīkstinās rokas.

Ekrānuzņēmums no YouTube

5. Palīdz griezumu un skrāpējumu brūču apkopšanā

Alveja ne tikai spēj mazināt asiņošanu, bet arī novērst infekciju iekļūšanu brūcē. Pārgriez alvejas lapu un ar tās vidu apsmērē brūci. Alveja sniegs arī nepieciešamo atvieglojumu, kas mazinās sāpes un kairinājumu.

6. Palīdz samazināt svaru

Alvejas veselīgās īpašības ir plaši pazīstamas visā pasaulē. Saskaņā ar grāmatas "The Everything Guide to Aloe Vera for Health" autori Britu Brendonu alveja spēj uzlabot diētas efektivitāti un palielināt svara zaudēšanas potenciālu. Tajās esošās vielas ne tikai palīdz zaudēt svaru, bet arī uzlabo ķermeņa absorbēšanas spējas.

Alvejai piemīt ļoti rūgta garša, tāpēc to labāk iekšķīgi lietot, kad tā ir sablenderēta kopā ar citiem augļiem vai dārzeņiem, kuriem ir salda garša. Tāpat alvejai var pievienot medu vai citronu, lai garša būtu patīkamāka.

pixabay.com

7. Un vēl..

  • palīdz atvieglot nelielu apdegumu sāpes
  • mazina zilumus
  • atveldzē ādu pēc apdegšanas saulē
  • palīdz ādai alerģiskas reakcijas laikā
  • mazina kairinājumu pēc insektu kodumiem
  • zobupasta ar alveju stiprina zobus un uzlabo smaganu veselību
  • atvieglo minimālus vaginālos kairinājumus
  • palīdz cukura diabēta slimniekiem

Avoti:

vlogs "5-Minute Crafts"

portāls "How Stuff works/ Health"

portāls "NDTV/Food"

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija