10 dabīgi līdzekļi cīņai ar aukstumpumpām

Veselība 19.novembris 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Rudenī biežāk uz mūsu lūpām un degunos parādās kāds nevēlams "viesis"- aukstumpumpa. Aukstumpumpas izraisa herpes vīruss, kas "mitinoties" ikvienā no mums, tāpēc nav "brīnumlīdzekļa", kas pilnībā novērstu to parādīšanos. Taču ir līdzekļi, kas palīdzēs mazināt to nepatīkamos simptomus- iekaisumu, niezi, sāpes un citus. Portāls "Healthline" uzskaitījis dabiskus līdzekļus, kas palīdzēs mājas apstākļos atbrīvoties no "nevēlamā ciemiņa".

Ņem vērā, ka šie līdzekļi neaizstāj medikamentus, turklāt būtu ieteicams konsultēties ar ārstu, pirms izmēģināt kādu no šīm alternatīvām.

1. Silta komprese

Portāls "Healthline" iesaka uz lūpas uzlikt siltu kompresi, tiklīdz tajā sajūtama nieze, kas liecina par drīzu aukstumpumpas parādīšanos. Ja aukstumpumpa jau izveidojusies, silta komprese palīdzēs mazināt sāpes un uztūkumu.

Piepildi zeķi līdz pusei ar rīsiem un uz dažām sekundēm ieliec to mikroviļņu krāsnī. Tad silto zeķi liec pie sūrstošās vietas.

2. Vēsa komprese

Aukstumpumpas dziedēšanai var izmantot arī vēsu kompresi, lai mazinātu uztūkumu. Pie sūrstošās vietas pieliec dvielī ietītu ledu. Atkārto procesu ik pēc četrām stundām, ja nepieciešams.

Attēlam ir ilustratīva nozīme / pixabay

3. Ķiploki

Ķiplokiem piemīt pretvīrusa īpašības. Sasmalcini svaiga ķiploka daiviņu un pievienot tai olīveļļu. Tad maisījumu klāj uz aukstumpumpas. Ar ķiploku un olīveļļu vari iesmērēt sūrstošo vietu līdz trīs reizēm dienā.

4. Ābolu etiķis

Ābolu etiķis ir slavenas ar savām pretvīrusu un pretiekaisumu īpašībām. Sajauc ābolu etiķi arsiltu ūdeni attiecībā 1:3 un iesmērē ar šķidrumu sūrstošo vietu.

pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija