6 vienkārši izdarāmas lietas, kas palīdzēs mazināt stresu darbā

Veselība 27.janvāris 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Vai zināji, ka lielākā daļa sirdslēkmju notiek tieši pirmdienās? Tespējams, tas saistīts ar to, ka šī parasti ir nedēļas grūtākā un stresa piepildītākkā diena. Lai pasargātu savu nervu sistēmu, seko šiem ieteikumiem, kurus vari izpildīt jebkurā vietā un laikā.
Portāls "Brightside" atklāj neparastus veidus, kas palīdzēs mazināt stresu un atgūt nedaudz miera ikdienas trakajā skrējienā.

1. Izmanto savu pirkstu kā "atiestatīšanas" pogu

Ja mutē ieliksi īkšķi un vienlaicīgi izpūtīsi un atkal ieelposi gaisu, tas palīdzēs noņemt stresu. Traucējot gaisa izkļuvi ar savu pirkstu, izelpas laikā tiek aktivizēts klejotājnervs (nervus vagus, galvas smadzēnu nervs). Šādi tiks palēlināta sirdsdarbība un mazināts asinsspiediens, kas ļaus justies mierīgāk.

ja kaunies to darīt publiski, otrs veids, kā aktivizēt šo nervu, ir uzspiest punktā starp otro un trešo pirkstu. Tas darbosies kā "attiestatīšanas" poga, lai Tu justos mierīgāk.

pixabay

2. Izmanto košļājamo gumiju

Pētījums atklāj, ka košļāšana spēj mazināt stresu. "Science Direct" publicētā pētījuma rezultāti parāda, ka košļāšana mazina arī nogurumu, nemieru un depresiju. Turklāt tā spēj uzlabot garastāvokli.

pixabay

3. Iegādājies istabas augus

Telpaugi ne tikai būs lielisks istabas vai darba vietas dekors, bet tie arī palīdzēs mazināt stresu. Augu klātbūtne mazina asinsspiedienu un pat palielina darba produktivitāti.

pixabay

4. Smejies un raudi

Endorfīni palīdz atrīvoties no stresa un, kad smejies, tu tos atbrīvo. Pat mākslīgi smejoties, tiek radīts efekts, kas liek vairoties endorfīniem, jo skābeklis piekļūst orgāniem, uzlabojot asinsriti.

Arī kārtīga izraudāšanās palīdzēs mazināt stresu. Stress sasprindzina muskuļus un rada spriedzi. Kad mēs raudam, mēs atbrīvojamies.

pixabay

5. Noliec galvu zemāk par krūtīm

Vienkārši stāvus noliecoties, lai pieskartos kāju pirkstiem, galva būs novietota zemāk par sirdi. Šādā pozā asinis labāk pieplūdīs smadzenēm un pateicoties tam prāts sāks kļūt mierīgāks, mazinot stresa sajūtu.

pixabay

6. Masē ausis

Līdzīgi kā pirksti, arī ausis ir "attiestatīšanas pogas", kas var palīdzēt pārvarēt stresa pilnas situācijas. Pētījums pierādījis, ka ausu terapija palīdz mazināt satraukumu. Vienkārši paberzē ausu ļipiņas, kad jūti, ka sāk uzmākties nepatrīkams satraukums.

pixabay

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija