7 sieviešu ieradumi, kas patiesībā liek izskatīties sliktāk un kaitē veselībai

Veselība 25.februāris 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Daudzas ikdienā it kā pašsaprotamas lietas mēdz mums patiesībā kaitēt. Diez vai aizdomājamies, cik patiesībā kaitīgas ir vannas putas un, ka švamme, ar ko mazgājam traukus patiesībā sevī slēpj baktēriju "karaļvalsti". "Brightside" apkopojis vispārpieņemtus sieviešu ieradumus, no kuriem būtu jāatbrīvojas.

1. Gari mākslīgie nagi

Zinātnieki konstatējuši, ka patogēni bieži uzkrājas zem gariem gela nagiem. Zem "pieliktajiem" nagiem slēpjas vairāk baktēriju nekā zem dabīgajiem. Jo garāki ir nagi, jo grūtāk ir iztīrīt vietu zem naga. Ja esi iecienījusi garus nagus, ieteicams pievērst lielāku uzmanību to tīrīšanai vietā zem dabīgā naga.

pixabay

2. Kosmētikas turēšana vannasistabā

Vairums sieviešu savus kosmētiskos līdzekļus uzglabā vannasistabā. Vannasistabā esošais mitrums samazina šo produktu uzglabāšanas termiņu, kā arī ietekmē to konsistenci.

Vislabāk kosmētiku ir glabāt tumšā, sausā vietā, piemēram, guļamistabas atvilktnē vai skapītī.

pixabay

3. Putu un vannas bumbu izmantošanu vanošanās laikā

Kas gan var būt jaukāks par atslābinošu vannu ar putām pēc garas darba dienas? Diemžēl, veikalos nopērkamajās vannas putās un bumbās ir mākslīgās krāsvielas un smaržvielas, kas veidotas uz skābes bāzes, tādejādi izjaucot mikrofloru intīmajās vietās. Uzmanīgi izvēlies produktus, ko izmanto vannā un dod priekšroku tādiem, kuru sastāvā ir dabīgas vielas. Ja uz iepakojuma rakstīts, ka produkts satur dietanolamīnu, trietanolamīnus un amonija sulfātu, nepērc šo produktu.

pixabay

4. Sejas slaucīšana ar dvieli

"Brightside" iesaka aizstāt dvieli ar mitrajām salvetēm, īpaši pēc dušas vai sejas mazgāšanas. Tādejādi tiks mazāk traumēta āda un aizkavēta krunku veidošanās.

pixabay

5. Matu tīšana dvielī pēc to mazgāšanas

Dvielis matiem rada saunas efektu un skalps sāks producēt vairāk tauku, tādēļ mati ātrāk kļūs netīri un eļļaini. Ja ir sausi un lokaini mati, tad dvieļa izmantošana tos padara vēl sausākus.

Aizstāj dvieli ar kokvilnas drēbi vai kreklu un mati būs tev pateicīgi.

pixabay

6. Trauku mazgāšana ar švammi

Zinātnieki izrēķinājuši, ka vienā kubikcentimetrā švammes ir aptuveni 50 miljardi mikroorganismu, kas nokļūst uz mūsu rokām. Ar rokām mēs aiztiekam savu ķermeni un tādejādi izraisām dažādas ādas problēmas.

Švammes dezinficē ar verdošu ūdeni un alkoholu. Vislabāk iegādāties dabiskas izcelsmes švammes, kuras gan maksā diezgan dārgi.

pixabay

7. Bieža neilona zeķubikšu nēsāšana

Ciešu zeķubikšu nēsāšana, līdzīgi kā apspīlētas džinšu bikses, var veicināt ieaugušu matiņu problēmu. Necaurlaidīgais materiāls neļauj matiņiem izspraukties caur ādu un tādēļ tie sāk augt tās iekšpusē.

Labāk izvēlies kokvilnas zeķubikses un regulāri mitrini ādu.

F64

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija