7 veselībai vērtīgākie pārtikas produkti, kuri jāiegādājas esot pašizolācijā

Veselība 23.marts 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Covid-19 inkubācijas periods ir 14 dienas, kas ir laiks, kuru daudziem no mums jāpavada izolētiem savos mājokļos, ja esam riska grupā - kontaktējušies ar inficētu personu vai nesen atgriezušies no ārzemēm. Taču šāda izolācija ietekmē ne tikai nosauktos- daudzi paši izvēlas palikt mājās un pēc iespējas samazināt sociālos kontaktus, ko iesaka arī eksperti. Pirmais panikas vilnis, kad cilvēki steidzās izpirkt veikalus, iespējams, ir nedaudz norimis, taču joprojām neskaidrs ir tas, kas notiks tālāk un cilvēki cenšas iegādāties pārtiku pēc iespējas gudrāk un ilgākam laikam. "Today" ir apkopojis produktus, kas ne tikai ir ilgi uzglabājami, bet arī vērtīgi mūsu organismam laikā, kad lielāko dienas daļu pavadām mājās un mūsu ikdienas aktivitātes ir limitētas.

pixabay

1. Slavenie griķi un citi ilgi uzglabājami produkti

Nepērc produktus, kas tev nebūs nepieciešami, bet labāk gatavo ēdienu no produktiem ar ilgāku uzglabāšanas termiņu. Protams, tie ir nu jau bēdīgi slavenie griķi, rīsi, makaroni utt. Šie produkti nodrošinās organismu ar nepieciešamajiem ogļhidrātiem un uzturvielām. Parasto makaronu un rīsu vietā veselīgāka izvēle būs pilngraudu makaroni un brūnie rīsi.

Tāpat neaizmirsti par auzu pārslām un citām putrām, kuras var ilgstoši uzglabāt un, kas lieliski kalpos brokastu ēdienreizēs.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija