7 dzērieni, kas palīdzēs naktī labāk izgulēties

Veselība 2.maijs 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Labs miegs ir ļoti svarīgs ne tikai mūsu fiziskajai, bet aŗi mentālajai pašsajūtai. Pieaugot stresam, tas uzreiz ietekmē mūsu miegu, tāpēc "Brightside" apkopojis dzērienus, kas palīdzēs pārvarēt bezmiegu un ļaus pilnvērtīgi izgulēties.

pixabay

1. Silts piens

Silts piens ir viena no labākajām izvēlēm, lai baudītu dziļu un saldu miegu. Pienā ir triptofāns, kas palielina serotonīna līmeni smadzenēs, sniedzot mums labsajūtu. Šādos apstākļos labāk izdalās melatonīns, kas izraisa miegu.

pixabay

2. Piparmētru tēja

Piparmētru tēja atvieglo vēdera sāpes, jo tai piemīt pretiekaisuma īpašības. Šī tēja arī atslābina muskuļus un ļauj ķermeni relaksēties. Ja gatavojies svarīgam eksāmenam vai prezentācijai darbā, šī tēja palīdzēs mierīgi izgulēties nakti pirms nozīmīgajiem notikumiem.

pixabay

3. Ķiršu sula

Ķiršu sula satur triptofānu, kas veicina melatonīnu, tādejādi uzlabojot miega kvalitāti. Ķiršu sula izmantota pētījumos par bezmiegu un ir pierādījusi, ka spēj efektīvi ar to cīnīties, nodrošinot mums labāku atpūtu nakts laikā.

pixabay

4. Kokosriekstu piens

Kokosriekstu pienā ir magnēzijs un kālijs - divi minerāli, ka satslābina muskuļus un nodrošina labu miegu. Turklāt tas samazina asinsspiedumu un uztūkumu nierēs. Kokosriekstu piens palīdz ķermenim atslābt.

pixabay

5. Banānu smūtijs ar mandeļu pienu

Arī banāns satur triptofānu, kā arī iepriekš minētos megnēziju un kāliju, kas palīdz atslābināt muskuļus. Šis auglis mazina fizisko stresu un tajā esošās šķiedrvielas un ogļhidrāti piepilda vēderu, raisot miega efektu.

pixabay

6. Zaļā tēja

Zaļā tēja ir bagāta ar antioksidantiem un bieži tiek ieteikta kafijas vietā mundruma saglābāšanai dienas laikā, jo satur kofeīnu. Taču zaļā tēja bez kofeīna ir labs līdzeklis, lai labāk iemigtu, jo satur teanīnu, kas palīdz atslābināties un mazina stresu, kā rezultātā iegūstam labu naktsmieru.

pixabay

7. Mandeļu piens

Mandelēs ir gandrīz viss, kas ķermenim nepieciešams, lai iegūtu dziļu miegu. Šajā pienā ir daudz magnija un triptofāna, pateicoties kam organisms var ražot melatonīnu. Šis hormons ir būtisks, lai regulētu miegu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija