6 produkti, kas pasargās no hroniskiem iekaisumiem

Veselība 15.jūnijs
 
pexels
Baiba Puriņa
 
Ja pieturēsies pie šiem produktiem, mazināsies risks sasirgt ar slimībām, kuras izraisa hroniski iekaisumi, vēsta "Health".
Iekaisumi liedz ķermenim dabiski atlabt pēc bojājumiem, piemēram, ievainojumiem, infekcijām vai toksīniem. Akūta iekaisuma gadījumā (piemēram, zilumi vai traumas pietūkums), tas izzūd dažu dienu laikā. Taču hroniska iekaisuma gadījumā mūsu organisma aizsardzības reakcija “aizkavējas” un rada pastāvīgu trauksmes stāvokli. Nav noslēpums, ka hronisks iekaisums var kaitēt mūsu veselībai: tas ir saistīts ar daudzām slimībām, piemēram, vēzi, sirds slimībām, diabētu, depresiju, artrītu un Alcheimera slimībām.

pexels

1. Zivis un rieksti

Lasis un sardīnes ir omega-3 superavoti. Arī riekstiem un sēklām piemīt pretiekaisuma īpašības. Iekļauj uzturā dažādus riekstus, kurus vari pievienot putrām, salātiem vai ceptiem dārzeņiem.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija