Farmaceite iesaka 6 vasaras garšaugus, kas stiprinās veselību

Veselība 24.augusts 2020
 
pexels.com
Koši zaļi zaļumi piešķir ēdienam krāsu, garšu un svaigumu un tie ir veselīgi. Iepazīstinot ar augu vērtību, speciālisti atgādina - slimības gadījumā medikamentus ar zaļumiem gan aizstāt nedrīkst!

„Papildus krāsainībai, garšai un svaigumam, zaļie garšaugi ir ļoti vērtīgi veselībai!” katra nozīmi sīkāk raksturojot, tos lietot aicina farmaceite Ērika Pētersone.

Gints Ivuškāns/F64

1. Pētersīlis

Pētersīli bieži izmanto ne tikai, lai uzlabotu ēdiena garšu, bet arī izskatu - mazās koši zaļās lapiņas ir ļoti dekoratīvas. Bet par šī garšauga veselīgumu ēdāji domā samērā reti. Pētersīlis ir teju vai pārbāzts ar uzturvielām - īpaši bagātīgs ar A, C un K vitamīnu. Šī vitamīnu kombinācija palīdz uzturēt labu kaulu veselību, aizsargā no hroniskām slimībām un nodrošina organismu ar antioksidantiem. Pētersīlis ir noderīgs arī labai acu veselībai - ne tikai pateicoties A vitamīnam, kas aizsargā radzeni un konjunktīvu, bet arī īpašu ķīmisko savienojumu - luteīna un zeaksantīna - dēļ, kas spēj palēnināt vecuma mākulas deģenerāciju. Pētersīļus ir viegli iekļaut uzturā, pievienojot tos zupām, salātiem, marinādēm un mērcēm.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija