Uztura speciālista 5 padomi, kā rudenī ar ēdiena palīdzību stiprināt veselību

Veselība 26.septembris 2020
 
f64
Rudens raža sasniegusi savu pilnbriedu un ir īstais laiks izbaudīt Latvijas labumus, stiprināt savu imūnsistēmu un uzņemt garajai ziemai nepieciešamo enerģiju. Uzturzinātnes speciāliste Dzintru Koktu piedāvā piecus ikdienā vienkārši ieviešamus padomus, kas palīdzēs no rudenī uzņemt pašu labāko!
Rudenī ir visi priekšnoteikumi, lai viegli un bez lielas piepūles varētu garantēt pašu svarīgāko - ēst daudzveidīgi, garšīgi un veselīgi

pexels.com

1. Ēdiet dārzeņus un saknes

Kad vēl, ja ne tagad?! Dārzeņi un saknes šobrīd ir paši aromātiskākie un pilnīgākie, tiem ir izteiksmīga garša un izcila uzturvērtība - gatavojiet sautējumus, cepiet cepeškrāsnī, vāriet un tvaicējiet! Papildiniet dārzeņus ar gaļu vai zivi un iegūsiet ideālu maltīti! Baudiet burkānus un ķirbjus, kas bagāti ar beta karotīnu, C un B grupas vitamīniem, bet noteikti iekļaujiet ēdienkartē arī mazāk pierastus dārzeņu veidus, piemēram, baklažānus. Tie labi pazemina holesterīna līmeni, tikai jāatceras, ka baklažāns ļoti piesaista taukvielas, tāpēc tas jāgatavo mazā tauku daudzumā.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija