Rudenī ir visi priekšnoteikumi, lai viegli un bez lielas piepūles varētu garantēt pašu svarīgāko - ēst daudzveidīgi, garšīgi un veselīgi
1. Ēdiet dārzeņus un saknes
Kad vēl, ja ne tagad?! Dārzeņi un saknes šobrīd ir paši aromātiskākie un pilnīgākie, tiem ir izteiksmīga garša un izcila uzturvērtība - gatavojiet sautējumus, cepiet cepeškrāsnī, vāriet un tvaicējiet! Papildiniet dārzeņus ar gaļu vai zivi un iegūsiet ideālu maltīti! Baudiet burkānus un ķirbjus, kas bagāti ar beta karotīnu, C un B grupas vitamīniem, bet noteikti iekļaujiet ēdienkartē arī mazāk pierastus dārzeņu veidus, piemēram, baklažānus. Tie labi pazemina holesterīna līmeni, tikai jāatceras, ka baklažāns ļoti piesaista taukvielas, tāpēc tas jāgatavo mazā tauku daudzumā.
Komentē