5 farmaceita ieteikumi, kā stiprināt bērna imunitāti jaunajos apstākļos

Veselība 22.novembris 2020
 
pexels.com
Rudenī jau tradicionāli aktualizējas nepieciešamība stiprināt imunitāti, taču šogad bērnu un jauniešu imunitātei jāpievērš īpaša uzmanība – vairāk tiek pavadīts laiks pie ekrāniem, mazāk kustību un fiziskās aktivitātes, bieži arī jauns dienas režīms un emocionālā spriedze – tas viss rada papildu slodzi organismam. Kādus paradumus ievērot ikdienā, lai stiprinātu bērnu un jauniešu imunitāti, iesaka farmaceite Anna Kivleniece.

“Imunitāte ir cieši saistīta ar dzīvesveidu, tāpēc ir svarīgi ievērot veselīgu un sabalansētu režīmu, kurā pietiekamā daudzumā iekļautas fiziskās aktivitātes, sakārtotas ēdienreizes, pilnvērtīgs miegs, svaigs gaiss un emocionālā labsajūta. Pielāgojoties jauniem apstākļiem un daudz vairāk laika pavadot mājās, bieži mēdzam grēkot ar it kā nemanāmiem ikdienas paradumiem, piemēram, ierastās maltītes aizstājot ar našķēšanos visas dienas garumā, dodoties gulēt vēlāk nekā ierasts, jo no rīta tiek ietaupīts laiks, ko parasti pavadām ceļā, taču, domājot par bērna imunitāti, tieši režīmam ir liela nozīme, jo tā izjaukšana var pazemināt organisma aizsargspējas,” skaidro farmaceite Anna Kivleniece.

pexels.com

1. Kopīgas aktivitātes novērš domas un vairo pozitīvās emocijas

Pavadot vairāk laika mājās, daudziem palielinās arī viedierīcēs pavadītais laiks, un tās tiek izmantotas gan mācībām, gan atpūtai. Lai šo laiku mazinātu, svarīga ir vecāku iesaiste - jādodas kopīgās pastaigās vai, kamēr laikapstāķļi to ļauj, jāapvieno tās ar sportošanu, piemēram, riteņbraukšanu, skriešanu, skrituļošanu. Ja ir slikti laikapstākļi un ārā doties nav vēlēšanās, ir īstais brīdis galda spēlēm, puzlēm un dažādām citām atjautības spēlēm - tās ir ne tikai attīstošas un interesantas, bet arī saliedē, veicina pozitīvās emocijas un palīdz novērst domas no ikdienas raizēm. Emocionālā labsajūta var būtiski ietekmēt imunitāti - bieži vien dažādas saslimšanas ir nevis vīrusu, bet, piemēram, ilgstoša stresa vai nomāktības izraisītas.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija