Nosauc 6 veidus, kas palīdzēs vieglāk elpot sejas aizsargmaskā

Veselība 4.decembris 2020
 
pexels.com
Daudzi, lietojot sejas aizsargmasku, izjūt diskomfortu un lielākoties tas ir saistīts ar grūtībām elpot. Taču izrādās, ka šo neērtību ir viegli labot. Mediķi apkopojuši vairākus veidus, kas palīdzēs stiprināt plaušas.

pexels.com

1. Elpošana ar diafragmu

Tā ir elpošana ar vēderu, kas var palīdzēt stiprināt diafragmas muskuļus, kas savukārt ļauj efektīvāk darboties plaušām.

“Vienu roku mēs uzliekam uz krūšu kurvja, otru mēs uzliekam uz vēdera. Augšējā roka nedrīkst kustēties, kustas tikai apakšējā roka. Mēs ieelpojam trīs sekundes ar vēderu - vēders kārtīgi piepūšas, un izelpojam tikai ar vēderu - 6 sekundes. Tātad izelpa ir divas reizes garāka nekā ieelpa. Izelpā ir jābūt tādai sajūtai, ka beigās tā vēdera muskulatūra pielīp pie mugurkaula klāt, ka tur vairs nekas iekšā nepaliek,” LTV raidījumā "4. studija" skaidro fizioterapeite Līga Šmite.

Noderēja?

Komentāri 3

Komentē 3

 
Anonīms
 

vingroju, nesmēķējuu.t.t. bet pastaigājot stundu maskā arī pasēžot autobusā.. man ir reāli slikti -sāp galva, paātrinās sirdsdarbība, jo ilgāk , jo sliktāk parādās sāpes krūšu kurvī un ir sajūta, ka nespēju normāli koncentrēties un domāt...... Nezinu kā šādi jūtoties skolotājs var ko iemācīt vai skolēns iemācīties....

4.decembris 2020 Atbildēt

Lai viņi uzvelkt respiratoru kaut ffp3 nevis sēž, bet, lai pakustās pus stundu, stundu, četras stundas, tad jutīs...ka elpa trūkst, svīšana, mitrums, var galvas reiboņi un ģībonis.. tad zinās kā ir melot

4.decembris 2020 Atbildēt

Labākais veids - ir novilkt uzpurni!

11.decembris 2020 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija