5 eksperta ieteikti dabīgi veidi, kas palīdzēs nervu sistēmai

Veselība 30.decembris 2020
 
pexels.com
Daudzus apgrūtina reakciju haotisms, nomāc bailes un nemiers, nervu sistēmas vājums izpaužas ar nogurumu, nesavaldību. Ciešam no neirozēm, kuru pamatā ir psihi traumējoši faktori, kas izraisa somatiskos un veģetatīvos traucējumus. Šādu neirotisku stāvokļu fiziskās izpausmes ir bezmiegs, paātrināta sirdsdarbība, gremošanas traucējumi, bet emocionālā aspektā – uzbudinājums, depresija, dusmas, vainas apziņa, mērķa jēgas trūkums. Ir svarīgi šos stāvokļus atvieglot. Kā var palīdzēt preparāti no augu valsts – par to sīkāk eksperts Dr.biol. Dailonis Pakalns.

Nervu sistēma - daļa no kopuma

Nervu sistēmas funkcijas ir saistītas ar citu sistēmu darbību, un to problēmas ir visa organisma funkciju būtiska daļa. Tāda veida neirozes, dažādas fobijas, depresiju un jebkuru psihozi koriģē, lietojot tonizējošus un relaksējošus līdzekļus.

Mūsdienām īpaši raksturīgā veģetatīvā distonija jeb somatoforma veģetatīvā disfunkcija ir nervu sistēmas problēma. Pirmās pazīmes, kas par to var liecināt, ir nezināmas izcelsmes sāpes, nespēja koncentrēties, bailes, ilgstoša trauksme, nespēks, svīšana, lai gan šiem simptomiem nav somatiska pamata. Savukārt šie simptomi - sirdsklauves, sirds ritma traucējumi, asinsspiediena svārstības, elpas trūkums, reiboņi, slikta dūša, caureja - rada diskomfortu. Dažreiz distonijas iemesli ir somatiskas slimības, piemēram, vairogdziedzera disfunkcija, reizēm tā rodas kā depresijas sekas, taču visbiežākais iemesls ir ilgstošs stress un nervu pārslodze. Būtībā veģetatīvā distonija nav slimība, bet organisma stāvoklis.

pexels

1. Zāļu tējas

Profilaktiski ieteicams dzert zāļu tējas. Tās var būt gan kā sākotnēja palīdzība, gan kā palīglīdzeklis. Tējas palīdz risināt nervu sistēmas problēmas, novērš iekšējo orgānu darbības traucējumus, ietekmē organisma funkcijas, darbojas kā labsajūtu un dzīves komfortu uzlabojoši līdzekļi. Ar zāļu tējām dziedinām nervu sistēmu un daļu no organisma kopuma un vienlaikus, stiprinot organismu, palīdzam psihei. Fizisko veselību kopumā nodrošinot ar pareizu diētu un dzīvesveidu, uzturam možu noskaņojumu, panākam labvēlīgu eksistences statusu jeb tā saukto dzīves kvalitāti.

Nomierinošās zāļu tējas mazina nervu spriedzi, ļauj pārvarēt baiļu sajūtu, izraisa miegu. To sastāvā var būt vilkābeles drogas, māteres, pasifloras, asinszāles laksti. Augu valsts līdzekļi, iedarbojoties uz nervu sistēmu, novērš iekšējo orgānu darbības traucējumus, tos var lietot ilgstoši un kombinēt ar citiem līdzekļiem. No rīta var dzert tēju, kas iedarbojas tonizējoši, bet vakarā - ar nomierinošu un miegu veicinošu darbību, kas piemīt baldriāna saknēm, melisas un piparmētras lapām, apiņa rogām, māteres lakstiem. Mērena nomierinoša darbība raksturīga kumelītes un liepu ziediem, raudenes un virša lakstiem, atgādina pieredzējušais „Mēness aptiekas” eksperts.

Nomierinošās tējas lieto bezmiega gadījumā, lai novērstu stresu, baiļu sajūtu, mazinātu fizisko un emocionālo spriedzi, stabilizētu mentālās spējas, mazinātu dusmu emocijas, nomierinātu strauja, neapdomīga rakstura izpausmes.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija