5 vienkārši veidi, kā mainīt ieradumus, lai uzlabotu veselību jaunajā gadā

Veselība 2.janvāris 2022
 
Publicitātes foto
Pandēmija viennozīmīgi ir ieviesusi korekcijas mūsu dzīvē, izmainot ikdienas paradumus. Farmaceite aicina uz lietām skatīties pozitīvi, jo tas, cik mierīga būs tava diena, lielā mērā ir atkarīga no paša cilvēka – kā uztvert notikumus un kā uz tiem reaģēt. Šajā laikā mums ir iespēja ne tikai pierast pie jaunās dienas kārtības, bet arī ieviest jaunus paradumus, uzlabojot gan garīgo, gan fizisko veselību. Kā izmantot ārkārtējo situāciju valstī, lai īstenotu tradicionālās Jaunā gada apņemšanās, farmaceite Zane Melberga.

pexels.com

1. Kā mazāk stresot un pārdzīvot par ikdienas sīkumiem

Ja apņemšanās sarakstā ir rūpes par savu emocionālo veselību, tostarp vēlme mazināt stresa situāciju radītās sekas, farmaceite iesaka izmantot īpašu elpošanas tehniku, kas mazina trauksmi un ir ieteicama stresa situācijās vai arī pirms gulētiešanas. Elpošanas tehnika ir ļoti vienkārša - tā sastāv no lēnas, dziļas ieelpošanas, kas paplašina krūšu kurvi un vēdera dobumu, to aizturot 2-5 sekundes, tad lēnas un pilnīgas izelpošanas, kas izstumj ārā visu izmantoto gaisu. To var izpildīt 5 reizes kā „smadzeņu attīrošu” vingrinājumu vai nepārtraukti pirms aizmigšanas, lai veicinātu miegu.

Stresa mazināšanai var līdzēt arī karsta vanna, kas mazinātu emocionālo un fizisko saspringumu. Lai procedūru padarītu vēl patīkamāku, ieteicams vannā pievienot lavandas, rozes vai jasmīna ēteriskās eļļas, kas noņems nervu sasprindzinājumu un līdzsvaros emocijas.

Ieteicams sekot līdzi arī tam, vai ikdienā tiek uzņemts pietiekams daudzums magnija. Ja magnija daudzums organismā nav pietiekams, stress pastiprinās pat tad, ja nav citu stresu veicinošu faktoru. Nemiers, pastiprināta uzbudināmība, aizkaitināmība, noguruma sajūta vai pat depresija var liecināt par nopietnu magnija un B vitamīnu trūkumu organismā. Tos palīdzēs uzņemt gan pareizs uzturs, kurā jāiekļauj zaļie dārzeņi un augļi, putraimu un graudzāļu produkti, banāni, ar mizu gatavoti kartupeļi, brūnie rīsi, griķi, jūras sāls, gan speciāli magniju saturoši preparāti, kurus iespējams iegādāties aptiekās.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija